ANKET
Bugün Referandum Olsa Evet mi Dersiniz Hayır mı ? (Anket Sonuçlandı)
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
1,5155
EURO
1,9265
IMKB
60.608
HAVA DURUMU
Ankara 11 / 31 °C
İstanbul 20 / 26 °C
İzmir 17 / 34 °C
Aydın 17 / 32 °C
MAİL LİST
BURÇLAR
Burcunuzu seçin, günlük falınızı okuyun
Nöbetçi Eczaneler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kuşların da kulağı var!

Yapılan araştırmalar sonucunda sadece insanların değil, kuşların da ritim duygusuna sahip olduğu ortaya çıktı.
01 Mayıs 2009 / 19:11
Araştırmacılar, kuşların -özellikle papağanların- başlarını sallayarak, ayaklarını vurarak ve vücutlarını kaydırarak müziğe eşlik ettiğini tespit etti.

Yapılan araştırmalar, yunus, fil, fok gibi 'taklitçi' hayvan türlerinin dans etmeye yatkın olduklarıın bunun da ritm duygusuyla ilgili olduğunu gösterdi.

İki araştırmadan çıkan sonuç, kuşların alçalan ve yükselen müzik karşısındaki tepkilerinin farklı olduğunu da ortaya koyuyor. Şimdiye kadar bilinen genel kanı, vahşi kuşların seslere göre hareket etmediği yönündeydi.

Ancak bilim adamları, papağanların sessel ve mimiksel olarak insanlardan kaptıklarını ustalıkla başarabildiğini ve bunun kuşlar dünyasının tamamı için geçerli olduğunu söyledi.

Video erişim sitelerinden YouTube'ta dans eden hayvan görüntülerini inceleyen araştırmacı Schachner, 14 papağan, bir fil türünün müzik karşısında nasıl duyarlı olduğunu ve bunu ritim duygusuyla paralellik gösterdiğini açıkladı.

GAZETEPORT
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR