Abak, milletvekili aday adaylığını açıkladı

AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, 2023 Genel Seçimleri öncesi AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu basın toplantısıyla duyurdu. Abak, 'Önceliğim AK Parti ailemizle beraber Nazilli'mize, Aydın'ımıza sonra da Türkiye'ye hizmet etmek' dedi.

Abak, milletvekili aday adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde partilerde milletvekili aday adayları kamuoyuna açıklama yapmaya başladı. AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak da 4 yıldır sürdürdüğü ilçe başkalığından sabah saatlerinde istifa ederek parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla Aydın’dan milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Adaylık açıklamasına AK Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ertürk, muhtarlar, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

“YOLUMUZ, DAVAMIZ BİR”

“Yolumuz ve davamız bir” diyerek adaylığı açıklayan Abak, “Bildiğiniz üzere 2018 yılındaki atama ile beraber 8 Mart 2020’deki kongreyle beraber yaklaşık 4 yıldır Nazilli İlçe Başkanı olarak görev yapmaktayım. Genel Merkez Teşkilat Başkanımızın izni ve bilgileri dahilinde 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde Aydın Milletvekili Aday Adayı olmak üzere ilçe başkanlığından istifa ettim. Beraber yürüdüğüm ilçe yönetim kurulu yol arkadaşlarım da istifa etti. İnşallah Allah çıktığımız yolda mahcup etmesin. Çıktığımız bu yolda öncelikle AK Parti ailemizle beraber Nazilli’mize, Aydın’ımıza sonra da Türkiye’ye hizmet etmek. Ben bu sebeple görev yaptığım bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendilerine bu süreçte bir hatamız olduysa haklarını helal etmelerini diliyorum. Yolumuz, davamız bir. AK Parti ailesindeyiz. İnşallah genel merkez tarafından ilk sıralarda yer bulabilirsek en iyi şekilde Nazilli’mizi, Aydın’ımızı temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ÇITAYI YÜKSELTMEK”


“Yeni yönetim önümüzdeki hafta açıklanacak” diyen Mustafa Abak, “14 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 13. Cumhurbaşkanı olarak tekrar seçtireceğimizden şüphe duymuyoruz. 2018 genel seçimlerinde Nazilli’de yüzde 34.2 oy almıştık. Amacımız çıtayı yükseltmek” sözlerini kaydetti.

“MHP İLE SORUN YOK”

Millet İttifakı üyesi MHP’den kimsenin açıklamaya katılmaması sorusu üzerine Abak, “MHP ile aramızda hiçbir sorun yok. Toplantıları olduğu için burada değiller. Nazilli’de Cumhur İttifakı’nın konuşarak çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur” ifadelerine yer verdi.
Dün itibariyle sürecin başladığını dile getiren Abak, yakında genel merkez tarafından değerlendirmelerin başlayacağını, Nisan’ın ilk haftası kesin adaylıkların belli olabileceğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme