Abak'tan Nazilli halkına üniversite müjdesi geldi

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Abak, Nazillili vatandaşlara müjdeyi verdi. AK Partili Abak, Nazilli’ye Sümer Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulacağını, proje kapsamında üniversitenin 8 bin ile 10 bin öğrenciye eğitim öğretim vereceğini açıkladı.

“ANKARA’DA PROJEYİ GÜNDEME GETİRDİK’

Abak verdiği müjdeyle birlikte Ankara ziyaretlerinde Sümer Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adında butik bir tarzda üniversite projelerini anlattıklarını söyleyerek, ”Sayın Cumhurbaşkanımız 4 Şubat’taki Nazilli mitinginde Atatürk tarafından yapılan Sümerbank Basma Fabrikası’na Teknokent yapılacağını hemşehrilerimize müjdelemişti. Biz Ankara’daki ziyaretlerimizde orada Sümer Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adında butik bir tarzda üniversite projemizi anlattık. YÖK Başkanımızla görüştük. Proje sayın cumhurbaşkanımıza da sunuldu. Biz genel seçimlerin ardından Sümer Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni Nazilli’mize kazandıracağız. Sümerbank Basma Fabrikası’nı o işin manevi ruhuna uygun şekilde ilim ve irfan yuvasına dönüştüreceğiz” dedi.

‘ÜNİVERSİTEMİZİ EN HIZLI ŞEKİLDE İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ’

İkinci bir üniversitenin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ni rahatlatacağını vurgulayan AK Partili Abak,”Öğrencilerimiz mezun olduğunda gerek kamu gerek özel sektörde rahatlıkla iş bulabileceği alanları belirledik. 3 tecrübeli akademisyenimizle birlikte çalıştık. Projeye göre üniversite 8 bin ile 10 bin öğrenci kapasiteli olacak. Oradaki sit alanlarımızda yıkım yapılmaksızın özgün projesine uygun bir şekilde tadilatlarını yapacağız. 200 dönümün üzerindeki boş alanlara fakülte inşa ederek hizmete kazandıracağız. Projemizi hayırseverlerin de desteğiyle hayata geçiriyoruz. 2023 yılının sonuna kadar YÖK’ten onayını alırız, amacımız budur. Üniversitemizi en hızlı şekilde ilçemize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme