Akbaş, 'Depremzedeler sağlıklı yapılar istiyor'

Nazillili emlakçı Güler Kurudere Akbaş, ilçeye 3 bin depremzede geldiğini ifade ederek, ilçenin özellikle kira talebini karşılayacak yapı stoğunun olmadığını, kiralama konularında büyük sıkıntı yaşandığını belirtti.

Akbaş, 'Depremzedeler sağlıklı yapılar istiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından yaklaşık resmi olarak 45 bin insanımız hayatını kaybederken, binlerce vatandaşımızda yaralandı veya kurtuldu. Depremin ilk şokunu atlatan vatandaşlarımızda yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremin yaşandığı ilerde durmak istemeyen depremzedelerde diğer illere göç etti. Nazilli’ye de bu anlamda yaklaşık 3 bin depremzede geldi. Bazıları yurtlara yerleştirilirken, kimisi de evlere yerleştirildi, ya da ev kiraladı. Nazilli’de 2010 yılından itibaren Barış Emlak olarak hizmet veren Güler Kurudere Akbaş, gelen talebi yeterli konut olmadığı için karşılayamadıklarını dile getirdi.

TALEBİ KARŞILAYACAK YAPI STOĞUMUZ YOK

Nazilli’de özellikle kiralama konusunda sıkıntı çekildiğini ifade eden Güler Kurudere Akbaş, şöyle dedi: “Nazilli’ye gelen depremzede kardeşlerimizin en büyük isteklerinden bir tanesi kendilerini güvende hissedebilecekleri, devletinde onlara verecekleri kira desteği karşılığında bir ev bulabilmek. Fakat elimizde bu talebi karşılayabilecek bir arzımız yok. Çok az ya da yüksek katlar var, bunları da korktukları için tercih etmek istemiyorlar. Eski binaları da aynı sebeplerden istemiyorlar. Biraz daha genç, biraz daha sağlam, sağlıklı yapılar istiyorlar. Hala psikolojik olarak sallandıkları dile getiriyorlar. Fakat Nazilli’miz bu talebi karşılamıyor. Nazilli’de bu talebi karşılayacak yapı stoğumuz yok maalesef. Özellikle de kiralama hususunda büyük sıkıntı var. Tabi ki her aile KYK’larda kalmak istemiyor. Yeniden düzen kurmak istiyor.”

“İKİNCİ EL KONUTLARDA FAİZ İNDİRİMİ”

“Önümüzdeki günlerde devletimiz birinci elde olduğu gibi ikinci el konutlarda bir faiz indirimine gitmesini bekliyorum” diyen Akbaş, “Bu uygulamaya geçildiğinde alım satım da hareketlenecektir. Bunlardan kiraya verecekler de olur. Sıfır konutta yok ilçemizde. Doğalgazlı olsun dediğiniz zaman 5’inci kat asansörsüz 2 bin 500 lira. Mahallesine göre 4-5 bine çıkıyor. 2+1’de 3,6-4 gibi. Yeni imara açılan yerde kiralar daha yüksek, satın almak için de 1,5-2,5 milyon” ifadelerini kullandı.

“TEK YÜREK OLDULAR”

“Nazilli halkından gerçekten gurur duyuyorum” diyerek açıklamasına devam eden Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş, “Nazilli’de ev sahipleri fiyatları arttırmadı. Karşılaştığım ev sahipleri oldu, 7 derken 5 bin, 5 bin dediği kiralık daireyi 3 bine depremzedelere verdi. Hepsi de fedakarlık yapıp yardımcı olmaya çalıştılar. Ben de emlakçı olarak hiçbir depremzededen komisyon talep etmedim. Bu süreç ne kadar bilmiyorum. Sadece Nazilli’de değil, birçok yerde depremzedemiz var. Yaklaşık 3 bin depremzedemiz var. Nazilli halkından gerçekten gurur duyuyorum. Memurundan ev hanımına esnafına öğrencisine. Depremin ilk gününden itibaren onlar için tek yürek oldular. Herkes bu konuda çok duyarlı. Nazilli’de bu talebi karşılayacak yapı stoğumuz yok maalesef. Özellikle de kiralama hususunda büyük sıkıntı var. Tabi ki her aile KYK’larda kalmak istemiyor. Yeniden düzen kurmak istiyor” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme