Çobandede'nin hayır kazanları yıllar sonra tekrar kaynadı

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Uzunçam Mahallesi'nde eski yıllarda yapılan Çobandede Türbesi Hayrı, muhtar ve mahalle sakinlerinin uğraşları ile yeniden başlatıldı. Çobandede'nin hayır kazanları, yıllar sonra yeniden kaynadı.

Çobandede'nin hayır kazanları yıllar sonra tekrar kaynadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Uzunçam Mahallesi’nde çok eski yıllardan beri gelenek hale getirilen Çoban Dede Türbesi Hayrı, yaklaşık 15 yıldır yapılmıyordu. Eskilerden kalma geleneklerini devam ettirmek isteyen mahalle sakinleri, bu sene maddi ve manevi tüm imkanları sağlayarak, Çobandede Türbesi’nde yeniden kazanları kaynattı.

Uzunçam Mahalle Muhtarı Necdet Gören ve komite üyelerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen hayırda 2 bin kişilik yemek çıkartıldı. Öte yandan düzenlenen hayra Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, İYİ Parti İlçe Başkanlığı üyeleri ve milletvekili adayları katıldı.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Uzunçam Muhtarı Gören, “Eskiden kalma geleneklerimizi devam ettirmek için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 15 senedir Çobandede Türbesi hayrımız yok olmuş durumdaydı. Biz mahalle sakinlerimizle birlikte kolları sıvayıp, kazanları tekrar kaynattık. Ömrümüz yettiğince bu geleneğe devam etmek istiyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme