Depremzede çocuklara acıları unutturmak için yüzme kursu

Kahramanmaraş merkezli ve toplam 11 ilde yaşanan deprem felaketi sonrası Nazilli'ye getirilen ve Kredi ve Yurtlar Kurumlarında (KYK) ikamet eden ailelerin çocuklarına hayata daha adaptasyon yapabilmeleri için yüzme kurslarına başlandı.

Depremzede çocuklara acıları unutturmak için yüzme kursu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Merkezi işbirliğiyle yapılan projede deprem bölgesinden gelerek KYK’lara yerleştirilen ailelerin çocuklarına yüzme kursları başladı. 1 ay sürecek kurs kapsamında ilk etapta Sümer Mahallesi’nde bulunan Hacı Mustafa Efendi Yurdu’nda kalan 64 çocuk, Nazilli Kapalı Yüzme Havuzunda ilk çalışmalara başladı. İlk çalışmaya Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker ve İlçe Gençlik Merkezi Müdür Önder Taşdemir de gelerek çocuklara mayo, havlu, terlik ve bone hediye etti, kursta başarılar diledi.

AMAÇ ADAPTASYON SAĞLATMAK

Projede amaçlanan çocukların depremde yaşadığı korkuları ve acıları unutturarak hayata daha rahat adaptasyonlarını sağlamak amacıyla yapılan projede Perşembe günü de İsabeyli Mahallesinde bulunan Geverhan Sultan Yurdunda konaklayan çocuklar yüzme kursuna başlayacak.

Bakmadan Geçme