Depremzede hamile kadınlara Gebe Okulu'nda eğitim verildi

Nazilli Devlet Hastanesi'nde faaliyet gösteren 'Gebe Okulu'nda deprem bölgesinden Nazilli'ye misafir olarak gelen hamile kadınlara bir ay süren 'Doğuma Hazırlık Eğitimi' sonunda sertifika verildi.

Depremzede hamile kadınlara Gebe Okulu'nda eğitim verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Devlet Hastanesi'nde faaliyet gösteren ‘Gebe Okulu’nda Deprem bölgesinden Nazilli ilçesine gelen hamile kadınlar için ‘Doğuma Hazırlık Eğitimi’ düzenlendi. Bir ay süren eğitimlerin ardından hamile depremzede kadınlara katılım sertifikaları verildi.

GEBELİK KONUSUNDA UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, “Deprem bölgesinden gelip ilçemizde misafir olan gebelerimize ulaşarak planladığımız ‘Doğuma Hazırlık Eğitimi’ni tamamladık. Nazilli Devlet Hastanesi Gebe Okulu’nda görevli Uzm. Ebe Canan Özelçi, ve Uzm. Ebe Yeliz Fidan Oktay tarafından verilen 4 haftalık eğitimlerde; Gebelik süreci, doğum süreci, lohusalık, yeni doğan bakımı ve anne sütünün önemi ve emzirme konuları işlendi. Fizyoterapist Hatice Arslan tarafından gebelik egzersizleri uygulamalı olarak yapıldı. Psikolog Özlem Çınar Tüzün afet sonrası gebelik ve lohusalık psikolojisi hakkında eğitim verdi. Gebelerimizi hastanemizde ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduk. Bebeklerine sağlıkla kavuşmalarını diliyoruz” dedi.

"GEBE OKULUNU HERKESE TAVSİYE EDİYORUM"

Deprem Bölgesinden Nazilli ilçesine gelen ve Nazilli Devlet Hastanesinde düzenlenen ‘Doğuma Hazırlık Eğitimi’ne katılan Özlem Akkuzu Sertifika töreninde yaptığı açıklamasında, “Ben deprem bölgesinden geldim. Nazilli’ye geldiğimde Nazilli Devlet Hastanesinde Gebe Okulu’nun olduğunu öğrendim. Kaydımızı yaptırdık. Yaklaşık bir aydan bu yana burada eğitim alıyoruz. Ebelerimizle, fizyoterapistimizle, psikoloğumuzla, bizim için çok keyifli ve eğitici bir eğitim oldu. Burada Nazilli Devlet Hastanesinde bulunan Gebe okulunda katıldığımız kursumuzdan çok güzel bilgiler öğrendik. Umarım huzurlu ve güzel bir gebelik dönemi yaşayıp, önümüzdeki günlerde de doğumlarımızı gerçekleştireceğiz. Rahat bir doğum öncesi yaşamak için tüm gebe arkadaşlarımız ile hepimiz buradayız. Nazilli Devlet Hastanesinden çok memnun kaldık. Bunun içinde tüm gebelere Nazilli Devlet Hastanesinde bulunan Gebe Okulunu tavsiye ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme