İYİ Partili Reşat Taşdemir, aday adaylığını açıkladı

Orman Mühendisi Mehmet Reşat Taşdemir, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Taşdemir, Aydın'ı ayağa kaldırmak için çalışacağını kaydetti.

İYİ Partili Reşat Taşdemir, aday adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın’ı Ankara’da temsil etmek için görev almak isteyen siyasiler her geçen gün artıyor. Son olarak Nazilli’den İYİ Partili Mehmet Reşat Taşdemir, milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene partililer ve Taşdemir’in yakınları katıldı. İlçe Başkanı Durmuş Kural, diğer aday adayları Cihat Öztürk, Erhan Algan, Gonca Yelkovan ve Recep Sakarya da Mehmet Reşat Taşdemir’e destek verdi. Taşdemir, düzenlenen toplantıda hedeflerini ve projelerini de açıkladı.

AYDIN GERİ KALDI

Aydın’ın çevre illere göre geride kaldığını belirten Mehmet Reşat Taşdemir, “Aydın’ın doğu ilçelerinde saha çalışmaları yaptım. Tüm köylerinin tozunu yuttum. Aydın Ege’nin incisi olarak bahsedilir. Etrafıyla kıyasladığımızda sosyo ekonomik yönden geri kaldığını görüyoruz. Nedeni siyaset kurumunun uzun yıllardır bu şehri ihmal etmesinden dolayı. Kısa sürede Aydın’ın değerlerine sahip çıkılmalı. Aydın sahipsiz değildir. Biz vazifeye gelmek için hazırız” ifadelerini kullandı.

“SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Bereketli Menderes ovasının yüzde 60’ında ciddi şekilde tarım yapıldığına vurgu yapan Taşdemir, “Katma değeri düşük şekilde hammadde olarak satıldığı için ekonomik bir zaiyat vardır. Bu kadar verimli toprakların devlet eliyle kalkındırılmalı. Önce Aydın’ın toprağına sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

HEDEF 2 SERBEST BÖLGE

Öte yandan Taşdemir, milletvekili olması durumunda il genelinde en az 2 serbest bölge kurulması için çalışma yapacağını belirterek, “Katma değeri yüksek olan ürünler, sanayi mamulüne dönüştürülmeden ihraç ediliyor. Aydın’da serbest bölge kurulması lazım. Ulaşım yönünde sıkıntımız yok. Tek eksik olan gelişim ruhu. Temel hedefim en az 2 serbest bölge kurup Aydın’ın parasının Aydınlılarda kalmasını sağlamak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme