Nazilli Belediye Meclisi'nde 'artist' polemiği

Nazilli Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında deprem öncül işaretleri izleme istasyonu kurulması projesi tanıtıldı. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday tarafından projenin tanıtılmasının ardından gerçekleşen soru cevap bölümünde İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural'ın Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a yönelik 'güldürme beni, şov yapıyor artist' sözleri dikkat çekti.  

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Nazilli Belediyesi ile Doğa Hareketler Araştırma Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında ortak hizmet projesi kapsamında yer hareketlerini izlemek üzere 4 adet deprem öncül işaretleri izleme istasyonu kurulması amacıyla gerçekleşecek protokolün hazırlanması için Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yetki verilmesi nedeniyle meclise getirilen gündem maddesi Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday tarafından detaylı anlatımla gerçekleştirildi. Dünya’nın oluşumundan son güncel depremlere kadar yer alan bilgilerin bulunduğu sunumu meclis üyelerine izleten Agalday, daha sonra ise meclis üyelerinin sorularını cevapladı. 

“PROJEMİZİ ONAYLASALARDI 300 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETMEZDİ”

Projenin bölgede olası depremi önceden belirlemek ve önlem alınması amacıyla hazırlık yapılmasını amaçladığı dile getirilirken, ülkemizde 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerde 300 bin kişinin öldüğünü belirtmesi ise kısa süreli şok yaşattı. Agalday; “2011 yılında projemizi AFAD, Valilik, Belediyeler kabul etmiş olsaydı. Şimdi 300 bin kişi hayatını kaybetmemiş olurdu. Ben 50 bin demiyorum, 300 bin kişi” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN, RESMİ RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ

DOHAD Başkanı Fuat Agalday tarafından 10 ili etkileyen depremde 300 bin kişinin öldüğü açıklamasının ardından İYİ Partili Meclis Üyesi Soner Yelkovan ise; “Önlem almak için daha kaç kişinin ölmesini bekliyorlar. Söylentilere bakarsak 400-500 bin kişinin vefat ettiği ifade ediliyor” diye konuştu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da Agalday ve Yelkovan’ın resmi rakamların 6 kat üstü belirtilen sözlere müdahale ederek; “Devletimiz itibar sahibidir, devletimizin açıkladığı rakamlara lütfen riayet edelim” sözleriyle iddiaların gerçek olmayacağını dile getirdi. Başkan Özcan’ın devletin açıkladığı rakamlara dikkat çekmesi üzerine ise meclis toplantısını takip eden İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın ifade ettiği “Güldürme beni, şov yapıyor artist” çıkışı ise dikkat çekti. Kural, mart ayı meclis toplantısı sırasında ve sonrasında söylediği sözlerle Cumhur İttifakı ile arasının gerilmesine neden olmuştu.

Bakmadan Geçme