Nazilli Belediyesi EYT'lilerin tazminatları için kredi çekecek

Nazilli Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısı 1. ve 2. oturumu Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste Nazilli Belediye sporcusu Burcu İldem Gerçekden'e başarısından dolayı 100 bin lira ödül ve Başkan Özcan'a toplamda 25 milyon kredi yetkisi verilmesine karar verildi.

Nazilli Belediyesi EYT'lilerin tazminatları için kredi çekecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Meclisi Mayıs dönemi olağan toplantısının 1’nci ve 2’nci birleşimleri Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda yapılan Mayıs ayı meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının 1’nci birleşiminde görüşülen 9 madde komisyonlara sevk edildi. Ardından toplantıya yarım saat ara verildi. Toplantının 2’nci birleşiminde komisyonlarda görüşülen maddeler komisyondan geçtiği gibi kabul edildi.

9 MADDE KARARA BAĞLANDI

Nazilli İlçesi Sümer Mahallesi 973 Ada 10 Nolu Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, Zafer Mahallesi 2107 Ada 5,7 ve 9 Nolu Parsellere İlişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, kıdem tazminatı, personel maaş ve ikramiye ödemeleri İçin 20+5 toplamda 25 milyonluk kredi ve teminat mektubu alınması Başkan Özcan’a yetki, 2022 yılı kesin hesabı, Mezarlıklar Müdürlüğü yönetmeliği, kadro derece değişikliği, Norm kadro yönetmeliğine uygun olarak kadroların düzenlenmesi, Aydın/ Denizli otoyolu Kamulaştırma İşlemleri İçin; Mülkiyeti Belediyeye ait 7 Adet taşınmazın kamulaştırma 11Kanunun 30. Maddesi Uyarınca Karayolları Genel Müdürlüğüne devri, başarılı Sporcu Burcu İldem Gerçekden’e 100 bin lira ödül verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

EYT HAZIRLIĞI TAMAM

Belediyeden emekli olacak personellerin kıdem tazminatlarının ödenmesi için 20 milyon TL, maaş ve ikramiyeler için 5 milyon TL olmak üzere toplamda 25 milyon TL kredi çekilmesi kararlaştırıldı. Alınacak krediye karşılık, İller Bankası’ndan 25 milyon TL teminat mektubu alınmasına ilişkin Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Özcan, 80’nin üzerinde personelin EYT nedeniyle emekli olduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

NET GELİR 238 MİLYON TL

Toplantıda 2022 bütçesi 281 milyon TL olarak kabul edildi. Tahsilat 239 milyon, net gelir 238 milyon olarak gerçekleşti. 2022 yılı gider kesin hesabı 187 milyon TL, ek bütçe 110 milyon TL olarak belirtildi. Mezarlıklar Müdürlüğü yönetmeliği ile kadro derece değişikliği de oy birliğiyle kabul edildi. Aydın-Denizli Otoyolu kamulaştırma işlemleri için; mülkiyeti belediyeye ait 7 adet taşınmaz ise Kamulaştırma Kanunu’nun 30. maddesi uyarınca Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

İL OLMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Nazilli Belediyesi, oturumda il olmak için altyapısını hazırladı. Nazilli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, C11 statüsünden C12 statüsüne yükseltildi. Bu kapsamda 300 bin ile 399 bin nüfuslu belediyelere verilen statü, Mastavra ve Arpaz Konağı’dan dolayı turizm bölgesi olması nedeniyle Nazilli’ye de uygun görüldü. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli’nin 86 yıllık il olma hayaline ilişkin temmuz ayını işaret etti. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü gerçekleştirmenin mücadelesini verdiklerini kaydeden Özcan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli'ye vermiş olduğu bir söz. Birçok cumhurbaşkanı ve genel başkanın Nazilli'ye geldiğinde vermiş olduğu bir söz. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Siz talep edeceksiniz ki olsun, talep etmezseniz olmaz. 86 yıldır olmamış 87. yılda olmayacak anlamına gelmez” dedi.
 

Bakmadan Geçme