Nazilli'de sağlık öğrencileri kariyer günü düzenledi

Nazilli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzenlediği kariyer günleri kapsamında Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya ve yönetim kadrosunu konuk etti. Başhekim Akkaya öğrencilerle bilgilerini paylaştı.

Nazilli'de sağlık öğrencileri kariyer günü düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık sektörüne bir çok isim yetiştiren Nazilli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kariyer günleri kapsamında alanında uzman kişileri ağırlamaya devam ediyor. Okul müdürü Eray Demireriden’in ev sahipliğinde konferans salonunda gerçekleştirilen kariyer günlerine NDH Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, Baş Hekim Yardımcısı Dr. Ferah Arslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sermin Volaka ve Müdür Yardımcısı İsa Yazgan katıldı. Etkinliğe okulun 11’nci Sınıf Sağlık Hizmetleri Alanı/ Hemşire Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği, Ebe Yardımcılığı Dallarındaki öğrenciler yerini aldı.

BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI

Etkinlikte başhekim Uzm. Dr. Akkaya ve beraberindekiler sağlık hizmetlerinin önemi, gerekliliği, vazgeçilmezliği ve kaliteli verimli sağlık hizmeti sunulabilmesi için, iletişimin önemi anlatıldı. İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olanların, "Klinik Destek elemanı" olarak devlet kurumlarına atanabildikleri, Nazilli Devlet Hastanesinde de Nazilli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun klinik destek elemanı atanıp, çalıştığı, genellikle yoğun bakım ünitelerinde hastalara tam bakım verilen birimlerde görev yaptıkları konularına değinildi.

DEMİRERİDEN OKUL HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Öğrencilerinin birçok sağlık kurumlarında görev aldığını ifade eden Okul Müdürü Eray Demireriden, “Mezunlarımızın sağlıkla ilgili ön lisans programlarının tümüne ek puan alarak yerleşebildiği, özellikle son yıllarda tıbbi görüntüleme, tıbbı laboratuvar, diyaliz bölümlerine mezunlarımızın yerleşiyor. Hatta okulumuz mezunlarından tıbbi görüntüleme bölümünü kazanıp bitirenlerin, KPSS’den belli puan alanların resmi devlet kurumlarına atanarak göreve başladı. Bunun yanında üniversite sınavlarına özverili hazırlananların iyi yerlere yerleşti, 2021’de bir öğrencinin tıp fakültesini, bir öğrencinin de eczacılık fakültesini kazandı.”

“GELECEKTE BU EKİBİN ÖNEMLİ BİR ÜYESİ OLACAKSINIZ”

Eğitimi ve işinizi önemseyin diyen Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, ”Hastanemizde bin 500’ün üzerinde çalışan bulunuyor. Sağlık hizmetleri bir ekip işi. Okulumuz mezunları da gelecekte bu ekibin önemli bir üyesi olacaklar. Bu nedenle aldığınız eğitimi ve yaptığınız işi önemsemeniz gerekli” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme