Nazillili öğretmenden yardım çağrısı

Adıyaman'da özel bir okulda öğretmenlik yapan Nazillili Murat Serdar, şehirde durumun çok kötü olduğunu dile getirdi. Serdar, acil yardım çağrısında bulundu.

Nazillili öğretmenden yardım çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından tüm Türkiye tarifsiz bir acı ile karşı karşıya kaldı. Herkes yaşanan can kayıpları ile üzülürken, enkazdan sağ çıkanlarla da buruk sevinç yaşanıyor. Bu arada depremde kurtulan vatandaşlardan da bölgeden yardım çığlıkları gelmeye başladı. Bu çığlıklardan biri de Adıyaman’da öğretmenlik yapan Nazillili Murat Serdar. Sosyal medya aracılığıyla Nazilli’de bulunan arkadaşlarına ulaşan Murat Serdar, yardım çığlığında bulundu.

OLUMSUZ TABLOYA DİKKAT ÇEKTİ

Şehrin yüzde yetmişinin yıkıldığını belirterek yardım isteyen Serdar, durumun çok kötü olduğunu belirtti. Murat Serdar, “Destek, yardım hala kapsamlı bir şey yok. Şehrin yüzde yetmişi yıkıldı. Her enkazın başında 5-6 kişi anca var. Ellerimizle kazmaya çalışıyoruz. Yerel şekilde toplayabildiğimiz erzakları dağıtıyoruz, en iyi en güvenli olan yerleşim yerleri bile evlerin duvarları çatlak girilmiyor. Herkes sokakta, kar var, çok zor durumda. Su yok, elektrik, doğal gaz yok. Erzak bitmek üzere ne olur yayalım. Buraya da çok yardıma ihtiyacımız var” dedi.

“DEPREM BÖLGELERİNE EL UZATIN”

İletişim sıkıntısı nedeninin, ulaşım noktaları ve bağlantı yollarının hep yıkılması olduğunu belirten Murat Serdar, “Lütfen bir ses de burası için çıkarıverir misin? Taziye evi, fırın gibi hasarlı ama sığınabilecekleri yerleri düzenlemişler. Kendileri çok zor bir çabayla uğraşıyorlar. Adıyaman merkez Altınşehir Mahallesi en az hasar olan yer. Toplanma alanlarından birisi de burası. İlçe ve köylerle ilgili bilgi yok. Özellikle Çelikhan-Sincik kar nedeniyle de yollar kapalı. Adıyaman’da Akaryakıt sorunu var. Yollarda meydana gelen bozulmalar, çatlak, heyelan, viyadük gibi nedenlerle Mersin Limanı’ndan Adıyaman’a akaryakıt ulaşmıyor. Bu nedenle yardım araçları Adıyaman’da yakıt takviyesi yapamayacağından Adıyaman’a giremiyor. Artık Adıyaman’da arabası olanlar da arabada ısınamıyor. Yakıt yok, doğal gaz yok, elektrik ve su yok, tüplü ısıtıcı ihtiyacı çok yüksek, jeneratörler de devre dışı kalmak üzere. Lütfen sesimizi duyun, deprem bölgelerine el uzatın” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme