Onursal, İYİ Parti'den aday adaylığını açıkladı

İYİ Parti Nazilli Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısıyla avukat Mehmet Onursal, Aydın milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Onursal, İYİ Parti'den aday adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti’de Recep Sakarya, Cihat Öztürk ve Gonca Yelkovan’dan sonra Avukat Mehmet Onursal da 14 Mayıs seçimleri için ‘Milletvekili aday adaylığında ben de varım’ dedi. Parti binasında gerçekleştirilen adaylık açıklamasını, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayıda basın mensubu takip etti.

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Mehmet Onursal, 40 yıldır Nazilli’de avukatlık yaptığını belirterek, siyasette yapmak istedikleriyle devam etti.

“MEMLEKETİN HALİ İÇLER ACISI”

Konuşmasında iktidarı eleştiren, hukuka ve ekonomiye vurgu yapan Mehmet Onursal “Memleketin hali içler acısı. Gerek hukuk gerek ekonomi tek kişinin eline bırakılmış durumda. Anayasaya göre bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilir ama YÖK üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından seçildiği için karşı çıkamıyorlar. Mevcut cumhurbaşkanının diploması da yok. Hukuk ayaklar altına alındı. Ekonomide nasıl bir sistem uygulandığı bile belli değil. Bu iktidar geldiğinde dolar 1 liraydı, şimdi 20 lira. Onu da kur korumalı mevduat hesaplarıyla tuttukları halde böyle. Cumhurbaşkanı yabancı ülke temsilcileriyle görüşüyor ama yanında dışişleri bakanı olmuyor. Görüşme kayıtlara geçmiyor. Oysa ki devlette devamlılık esastır. Görüşmeler kayıt altına alınmak zorundadır ama tek adam rejiminde bu bile yapılmıyor. Nazilli tarım şehri ama mazot, gübre fiyatları aldı başını gitti. Diğer yandan da kuraklık var. 14 Mayıs’ta tüm bu sıkıntılara dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme