PDKS Nedir?

PDKS, Personel Devam Kontrol Sistemi'nin kısaltmasıdır. PDKS ile işçilerin işletmeye işe giriş ve çıktığı saat ve tarih bilgisi takip edilir.

PDKS Nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PDKS, Personel Devam Kontrol Sistemi'nin kısaltmasıdır. PDKS ile işçilerin işletmeye işe giriş ve çıktığı saat ve tarih bilgisi takip edilir. Bu sistem, iş yerlerinde belirlenen yerlere kurulan cihazlar vasıtasıyla personelin işe giriş çıkış saatlerinin takibinin yapılması amacıyla kullanılır. PDKS ayrıca çalışanların çalışma süreleri, fazla mesaileri, izinleri ve devamsızlık bilgilerini de kaydedebilir. Bu sayede işverenler, personelin çalışma performansı ve devamsızlık durumları hakkında veri toplayabilir ve bu bilgileri işletme yönetimi için kullanabilirler.

PDKS Özellikleri Nelerdir?

PDKS personel takip sistemleri arasında yeni nesil bir sistem olarak kabul edilir. PDKS'nin özellikleri arasında, personelin işe giriş ve çıkış saatlerinin takibinin yapılması, personelin izin, fazla mesai ve devamsızlık bilgilerinin kaydedilmesi, personelin performansının izlenmesi ve işverenlerin kapsamlı bir raporlama yapılabilmesi yer alır. Bu sistem,  iş yerlerinde belirlenen yerlere kurulan cihazlar vasıtasıyla personelin işe giriş çıkış saatlerinin takibinin yapılması amacıyla kullanılır ve parmak izi, kart okuma, yüz tanıma sistemi, otomasyon gibi sistemleri kullanarak personel takibini yapabilir.

 Özellikle işçi sayılarının daha çok olduğu ölçekli işletmelerde geçiş kontrol sistemleri tercih edilebilir. Bu sayede işverenler, personelin işe geliş-gidiş saatleri, devamsızlık durumları, fazla mesai süreleri ve izin durumları hakkında anlık bilgiye sahip olabilir ve bu bilgileri işletme yönetimi için kullanarak daha iyi bir planlama yapabilirler. PDKS sistemleri için biyometrik.com.tr sitemizden bilgi alabilirsiniz.

Bakmadan Geçme