Tığoğlu, yeniden aday

Nazilli Kent Konseyi'nin iptal edilen seçimleri, 6 Mart Pazartesi günü yeniden yapılacak. İtirazıyla seçimlerin iptal edilmesini sağlayan Mehmet Gürkan Tığoğlu, tekrardan aday olduğunu açıkladı.

Tığoğlu, yeniden aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Kent Konseyi’nin 20 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen kongresinde başkanlık yarışını 75 oyla Gürkan Yenipazarlı kazanırken, diğer aday Tığoğlu ise 55 oy almıştı. Tığoğlu seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Aydın 2. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açmıştı. Dava sonucunda kongre, mahkeme tarafından iptal edildi. Başkan Adayı Tığoğlu, 6 Mart’ta yapılacak seçimlerde aday olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.

“ÜZÜLEREK İFADE ETMEK İSTİYORUM”

Yaşanan süreci anlatarak açıklamasına başlayan Tığoğlu, “20 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen ve başvurumuz sonrası şaibeli olduğu Aydın 2. İdare Mahkemesi tarafından, 3 ana unsur üzerinde hukuka aykırı bulunan Nazilli Kent Konseyi seçimleri, hepinizin bildiği üzere yenileme kararı alınmıştı. Fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki; 6 Mart 2023 Pazartesi günü olacağının bilgisini benim dahi yeni öğrendiğim seçimin yapılacak olmasına sevindiğim kadar üzüntümü de paylaşmak isterim. Gerekçe olarak da; iletişime geçtiğimiz hiç bir STK veya hazirunda yer alacak olan Genel Kurul üyesine halen daha bir davetiye, bilgi gitmemiş olması, kendi derneğimiz dahil neredeyse hiç bir derneğin seçim ile ilgili bilgilere sahip olmaması, seçime sayılı günler kala halen daha en ufak bir davetiye, duyuru, seçim çalışmasının yapılmaması gibi sebepleri üzülerek ifade etmek istiyorum” dedi.

“YİNE AYNI FİYASKOYA MI SAHNE OLACAK?”

Tığoğlu açıklamasının devamında, “Benim ve ekibimin, 20 günü aşkın süredir, deprem, afet, enkaz bölgesi şehirlerde mücadele ettiğini de göz önünde bulunduracak olursak şayet; zaten şaibe ile adı anılan seçimler, yine aynı fiyaskoya mı sahne olacak? Şaibeli insanların elinde oyuncak haline getirilen Nazilli Kent Konseyi doğru tercih ve seçimlerini yapabileceği özgür ve hür iradesi doğrultusunda hak ettiği noktaya ne zaman gelecek? Bugüne değin hak ettiği neredeyse hiç bir kayda değer çalışmasıyla Nazilli'yi taçlandırmaktan mahrum bırakılmış yönetimlerle, vizyondan mahrum, kabiliyet basiretsizliği içerisinde yönetişimsizlik anlayışıyla Kent Konseyi bilincinden yoksun Nazilli, kaderine terk edilmeye devam mı edecek? Yine de her olumsuz ve hoş olmayan durumlara rağmen, 6 Mart Pazartesi günü yapılacak olan Nazilli Kent Konseyi seçimlerinde aday olduğumu bildirir, oy kullanma kabiliyet ve mükellefi olan tüm genel kurul üyelerinin de katılımını rica ederek, saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme