Türkiye'nin şampiyon atları Nazilli'de yarıştı

Nazilli Belediyesi'nin katkılarıyla yıllar sonra tekrardan İsabeyli'de düzenlenen Rahvan At Yarışları'nda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen şampiyon rahvan atları birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı.

Türkiye'nin şampiyon atları Nazilli'de yarıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsabeyli Mahallesi’nde gerçekleştirilen "Geleneksel Rahvan At Yarışı" nefes kesen sahnelere neden oldu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Başkanlığında, Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla İsabeyli Mahallesi dere kenarında Geleneksel Rahvan At Yarışı gerçekleştirildi. Yıllar sonra tekrardan İsabeyli’de düzenlenen Rahvan At Yarışları’nda, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen şampiyon rahvan atları birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı. Yarış severlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen yarış; baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, 4’lü tay, 3’lü tay, 2’li tay kategorilerinde gerçekleşti. Yarışlar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 11 kategoride 20 rahvan koşucusu atın kıyasıya mücadelesine sahne olan yarışlarda kaza, sakatlık olmaması dilekleri iletildi, dualar edildi.
Komite Başkanlığını ve sponsorluğunu Taner Sayın’ın yaptığı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları’nı izlemeye AK Parti Milletvekili adayları Mustafa Abak ile Murat Gün, İsabeyli Mahalle Muhtarı Birkan Şen ve çok sayıda yarış sever geldi. Yarışın sunuculuklarını Mehmet Kahyaoğlu ve Mustafa Karaca yaparken, söyledikleri manilerle izleyenleri coşturdu.
“AT, TÜRK KÜLTÜRÜNÜN EN ÖNEMLİ ÖĞELERİNDEN BİRİDİR”
Gönül birliği ile bu yarışı yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “At, Türk kültürünün en önemli öğelerinden bir tanesidir. Bugün burada çok güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Uzun zamandır İsabeyli Mahallemizde yapılmıyordu, yıllar sonra tekrardan desteklerimizle burada başlattık. Gönül birliği ile bu yarışı yapmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Kültürümüzün yaşatılması için geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Kültürümüzün değerlerini yaşatmaya, birlik beraberlik noktasında insanları bir araya getirmek adına bu tür faaliyetleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
HER YIL DÜZENLENECEK
İsabeyli Rahvan At Yarışı Tertip Komitesi Başkanı ve sponsoru iş insanı Taner Sayın, yaptığı konuşmada, “Yıllar sonra İsabeyli’mizde rahvan at yarışı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca benim Nazilli Belediyesi meclis üyesi olduğum dönemde beni ayrıca mutlu etti. Yarışlarda bir an desteğini esirgemeyen Başkan Özcan’a, tertip komitemize teşekkür ederim. Geleneksel hale getirip her sene yarışları yapacağız. Yerimiz biraz sıkıntılı, Başkanımız Kürşat Engin Özcan’ın ileriki senelerde bu sorunu çözeceğini umuyorum. Buraya kadar gelerek yarışlarda destek olan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Yarış sonundan dereceye giren şampiyonlara protokol üyelerince ödülleri takdim edildi.
 

Bakmadan Geçme