Yenipazar'da bin ağaç fidanı toprakla buluşacak

Aydın'ın ilk ve tek sakin şehri Yenipazar'da belediye, bir liste yaparak ağaç dikilecek yerleri belirleyecek ve yaklaşık bin ağaç fidanı toprakla buluşacak.

Yenipazar'da bin ağaç fidanı toprakla buluşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yenipazar Belediyesi bin ağaç fidanını toprakla buluşturuyor. Belediye Başkanı Yüsran Erden’in talimatıyla İlçede 10 farklı türden toplamda bin ağaç fidanı 23 çeşitli bölgeye dikilecek. Belediye ekipleri, ağaç fidanlarını ilçe merkezinde bulunan parka, Hasan Ağa Kahvesine ve anaokulu önündeki refüje dikmeye başladı. Bunun yanı sıra Aşağı Dip Gölü, Yörük Ali Efe Parkı ve Yel Değirmeni gibi ilçenin önemli bölgelerinde de ağaç dikimleri yapılacak.

“BİN AĞAÇ FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

Bol oksijenli ve gölgeli ortamlar oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Yenipazarlı hemşehrilerimizin ve ilçemizi ziyaret etmeye gelen misafirlerimizin ‘daha güzel bir Yenipazar’ görmelerini sağlamak, oturduklarında bol oksijen alabilecekleri gölgeli ortamlar hazırlamak amacıyla ilçemizde bin ağaç fidanını toprakla buluşturuyoruz. Arkadaşlarımızla, ilçemizde 23 bölgeyi tespit ederek buralara hangi türde ağacın dikileceğine karar verdik. Ağaç dikmeye başladık; önümüzdeki günlerde de dikmeye devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme