Yıllarını verdiği derneğin başkanlığını sitemle bıraktı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Sümerbank'ın anılarını yaşatmak için Sümerbanklılar Derneği'ni açan ve çocuğu gibi ilgilenen İlhan Öden, yaptığı sitemli paylaşımı ile dernek başkanlığını bıraktığını duyurdu.

Nazilli’de 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan Sümerbank Basma Fabrikası’nın iki binli yıllarda kapanmasının ardından geçen sürede Sümerbanklılar Derneği’ni kurarak anıları yaşatmak isteyen Sümerbank emeklisi İlhan Öden, dernek başkanlığını bıraktığını duyurdu. Çocuğu gibi ilgilendiği dernekle, eskileri günümüze kadar getirmede büyük rol oynayan Öden, Sümerbank tarihinin tanıtılması için büyük mücadeleler vererek Nazilli’nin sesi olmuştu.
Sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile büyük sitem eden Öden, içindekileri yazıya dökerek gerçekleri yüze vurdu.

“HİÇBİR MAKAMA TEŞEKKÜR BORCUM YOKTUR”

Yeni yapılacak genel kurulda adaylığını koymayacağını ve dernekte hiçbir görev almayacağını söyleyen Öden, görev yaptığı süreçte destek olanlara minnettar, köstek olanlara da kırgın olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün saat 15.00 itibariyle Kurucu başkanı olduğum, Nazilli Sümerbanklılar Derneği başkanlığım resmen sona ermiş bulunmaktadır. Genel kurulda aday olmadım, yönetimde de görev almak istemedim.
3,5 yıl süren başkanlık sürecimde desteğine güvenerek yola çıktığımız makamlardan beklediğimiz desteği alamadık. Verilen sözler lafta kaldı, "Güvendiğimiz dağlara karlar yağdı." Gerçekleştirmek isteğiyle yola çıktığımız projeleri ve hayallerimizi gerçekleştiremedik. Yeni yönetime başarılar dilerim.

Görev yapdığım süreçte destek olanlara minnettar, köstek olanlara da kırgınım. Bu işlerin "bana göre olmadığını" geç de olsa anladım. Bundan sonra hiç bir dernekte görev almayı kesinlikle düşünmüyorum.
Sümerbank sevgimiz bitmez, gönüllü üstlendiğim görevlerime aynen devam edeceğim. Sayfalarım, yazılarım, Sümerbank'la ilgili çalışmalarım ve hizmetlerim ömrüm yettiğince devam edecektir. Dinlemek, okumak isteyenler oldukça Sümerbank'ı anlatmaya, Nazilli ve Türkiye gündeminde tutmaya yönelik çalışmalarıma bir "nefer" olarak devam edeceğim.
Kahve sohbetlerimiz Ramazan’dan sonra aynen devam edecektir, Sümerbank dostlukları, kardeşlikleri mezara kadar sürer. Sizleri ağırlamak aynı duyguları tekrar yaşamak, çıkarsız, hesapsız, samimi muhabbetler için bekliyoruz. Bu süreçte Sümerpark alanı içinde derneğimize Aydın Büyükşehir belediyesinden bir konteyner kazandırma çabaları için Aydın Milletvekili Sayın Süleyman Bülbül'e teşekkür ederim. Başka hiçbir makama teşekkür borcum yoktur.”

Bakmadan Geçme