19 Mayıs Nazilli'de coşkuyla kutlandı 

Nazilli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. yıl dönümü İstasyon Meydanı'nda vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törende ve yürüyüşte büyük küçük herkes bayrakları salladı.

19 Mayıs Nazilli'de coşkuyla kutlandı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919’un 104’üncü yıl dönümü Nazilli’de büyük bir heyecanla kutlandı. Etkinlikleri kapsamında Nazilli İstasyon Meydanı’nda protokol, okullar ve vatandaşların katılımıyla kutlama töreni gerçekleştirildi.

VATANDAŞLAR BAYRAKLARLA DESTEKLEDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunasıyla başlayan tören Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Güven Eker’in günün anlam ve önemini anlattığı konuşması ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirlerle devam etti. Ardından ilçe genelinde 'Bir Kitap Bin Pencere' kitap yarışmasında dereceye giren başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törenden sonra İstasyon Meydanından Nazilli Belediyesi önüne kadar süren Gençlik Yürüyüşü geçekleştirildi. Yürüyüş boyunca vatandaşlar balkonlardan ve kaldırımlar bayrak sallayarak destek oldu.
Törene, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Komisyonu ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, Baro temsilcisi Av. Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Nazilli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

“MİLLETÇE GURURLA KUTLUYORUZ”

Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 104. yılını milletçe gururla kutluyoruz. 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Amasya, Erzurum ve Sivas'tan tüm yurda yayılan istiklal mücadelemizin sembolü olan bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün başlangıcı olan 19 Mayıs Türk Milletinin hürriyetinden vazgeçemeyeceğini hiçbir şartta himaye altına giremeyeceğini özgür iradesini her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan meşale bağımsızlık mücadelemizde yolumuzu aydınlatmıştır. 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençlerine duyduğu güvenin göstergesidir. Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti korumak gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin görevidir. Bu görev Türkiye'nin istikbalini milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını yürekten kutlarım. Bu vatan için hiç çekinmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme