Ali İhsan Dilmen'den NGC'ye ziyaret

Gelecek Partisi Aydın Milletvekili Aday Adayı Ali İhsan Dilmen, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dilmen, projelerinden söz etti.

Ali İhsan Dilmen'den NGC'ye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dilmen, Nazilli Gazeteciler Cemiyetin'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülkenin güncel sorunlarına yönelik projelerinden bahsetti. Kendini tanıtarak söze başlayan Dilmen, neden Gelecek Partisi’yle yola çıktığını anlattı. Tek adam rejimini, ekonomik krizle birlikte gelişen işsizlik sorununu, İstanbul Sözleşmesi'nin bir gecede yürürlükten kaldırılmasını sert biçimde eleştirdi.

"SİYASETİMİZ ÖRTÜŞTÜ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Kurucular kuruluna katıldığını ifade eden Dilmen, "Ülkenin geleceğine yönelik siyasetimiz örtüştü, mevcut hükümete karşı fikirlerimiz örtüştü. Aydında 11 tane aday adayımız var. Türkiye siyaseti 50 artı 1’e mahkum bir siyaset. Yürütme artık mecliste kurulmuyor. Doğrudan sandık marifetiyle kuruluyor. Otoriteleşmenin olacağına yönelik itirazlar vardı. Otoriteleşmenin çıktığını gördük ne yazık ki. Devlet Bahçeli, madem tek adam rejimi var bunu yasal haline getirelim demişti. Bizim siyasetimizde çift başlılık kangrene dönüşmüş vaziyette. Bunun sebebi de 1982 anayasasıydı. Cumhurbaşkanı bakanlıklarını kabul etmiyordu. Yetki kargaşası bizi mecliste yönetim üzerinde bir gölge oluşmasına, vesayet oluşmasına sebep oldu" ifadelerine yer verdi.

"KAVGA, DÖVÜŞ İLE BUGÜNLERE GELİNDİ"

Kavga, dövüş ile bugünlere gelindiğini ve artık bu kavganın bitmesi için Gelecek Partisi'ni kurduklarını ifade eden İldem, "Kimliksizleştirmenin doğru bir şey olmadığını söylemekle birlikte kimliksizçiliğinde siyaseti, toplumu ayrıştıran bir şey olduğunu vurguluyoruz. Partimizi iki ana aks üzerine kurduk, Türkiye vatandaşının aidiyet bilinci ve insan onuru. Ancak bu toplumda vatandaş hainlik ile suçlanıyor. Bu toplumda aynı toprağı paylaşan aynı sıkıntıları paylaşan insanların hain olarak adlandırılması ve ihanet ile suçlanması kadar kötü bir durum söz konusu olamaz" dedi.

"BU SİSTEM TOPLUMU DARALTTI"

Parlementer sistemi güçlendireceklerini ve 84 maddelik bir anayasa paketi konuşulduğunu vurgulayan İldem, "Bu sistem artık toplumu daralttı, dağıttı. Gelir dağılımı ciddi şekilde bozuldu. Yoksulluk arttı. Çalışanımızın yüzde 63'ü asgari ücrete çalışıyor. Diğer bir kısmı asgari ücretin aşağısında çalışıyor. Millet ittifakı olarak diyoruz ki, parlementer sistem güçlendirilecek, özgürlükler artacak. Devlet yönetiminde kayırmacılık değil liyakat olacak. İş ahlakına sadakat olmalı bu da liyakatla taçlandırılmalı" şeklinde konuştu.

ALİ İHSAN DİLMEN KİMDİR?

1974'te ailesiyle Nazilli'ye göç etti. Aslen Bozdağanlı olan Dilmen, 1990 yılından bu yana kitapçılık yapıyor. 2 çocuğu var. Uzun süre siyaset içerisinde yer aldı. Kitap okumayı ve yazmayı seven bir insan. Aydın, Denizli, Muğla illerinde teşkilat koordinatörlüğü yaptı. Aydın'da Kurucu il Başkanlığı görevini yaptı. Parti içi eğitim birimlerinde görevi var. Aynı zamanda Teşkilat Başkanlığında görevi var.

Bakmadan Geçme