Alptekin, 'AKP hükümeti depremin altında kaldı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, 'Bakın bu felaketin 16. gününde halen daha bir bez çadıra ulaşamamış yüzbinler var ortada. Halen gıdaya ulaşamayan ilçeler, köyler var. AKP hükümeti bu felaketle tam olarak bu depremin altında kaldı' dedi.

Alptekin, 'AKP hükümeti depremin altında kaldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, ülkeyi yasa boğan depremin 16’ncı gününü yaşadıklarını ifade ederek yazılı bir açıklaması yayımladı. Alptekin açıklamasında, “Millet olarak, artık gözümüzde yaş kalmadı. Böyle büyük bir felaketi bir daha yaşamamayı dilerken Hatay’da iki büyük deprem daha yaşadık. Bir kere daha tüm ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Ancak artık bir parça da olsa doğruları söylemenin zamanı geldi. Bakın bu felaketin 16. gününde halen daha bir bez çadıra ulaşamamış yüzbinler var ortada. Halen gıdaya ulaşamayan ilçeler, köyler var” ifadelerini kullandı.

“MİLLET BU ENKAZIN ALTINDAN KENDİSİ ÇIKMAYI BİLİR”

“AKP hükümeti bu felaketle tam olarak bu depremin altında kaldı” diyen Başkan Alptekin, şunları kaydetti: “Afetlere müdahalede sorumlu olan AFAD’a dönüp bakıyoruz, akraba atamalarından, liyakatsizlikten geçilmiyor. Yüzyılı aşkın tarihiyle övündüğümüz Kızılay’a bakıyoruz millete barınma, çadır sağlayacağına Amerika’da, New York’ta Manhattan’da on milyonlarca dolara gökdelen yaptırıyor. Manhattan’a mı taşıyacaksınız depremzedeleri? New York’ta mı yaşayacak afetzedeler? AKP Aydın milletvekillerine sesleniyorum. Siz ne iş yapıyorsunuz? Vatandaşı önce enflasyonun, hayat pahalılığının altında ezdirdiniz, afet beceriksizliklerinizi tarih zaten yazacak, artık tepenizden akan bu iş bilmezliğinizle çekilin gidin bu millet bu enkazın altından kendisi çıkmayı bilir.”

Bakmadan Geçme