İYİ Partili Milletvekili Adayı Karakaş ÖRKOOP'u ziyaret etti

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adayı Ömer Karakaş, ÖRKOOP'ta üreticilerle bir araya geldi. Karakaş, 'Milletimizin menfaati noktasında siyasiler kutuplaşmayı bir kenara bırakıp, birlik beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız.' dedi.

TAKİP ET

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adayı Ömer Karakaş, seçim çalışmaları kapsamında bölgede yaşayan üreticilerle bir araya geldi. Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ÖRKOOP) Başkanı Ünal Önal'ı ziyaret ederek, üreticileri dinleyen İYİ Parti Aydın Milletvekili Adayı Ömer Karakaş, burada önemli açıklamalarda bulundu.

“BİRLİK, BERABERLİK İÇERİSİNDE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”

Aydın'ın önemli tarım ve hayvancılık bölgelerinden biri olduğunu söyleyen Karakaş, Aydın'daki milletvekillerinin ve siyasi partilerin bir araya gelerek lobi faaliyeti oluşturmasının ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Aydın'daki 8 milletvekili Aydın halkının menfaatleri noktasında bir araya gelebilmeli, ortak hareket edebilmeliler. Bakıyorsunuz Karadeniz'de fındık fiyatları açıklanacak. Karadeniz'deki tüm siyasi partiler bir araya gelip, bir lobi başlatırken, biz Aydınlı siyasiler bir araya gelip Aydın lobisi oluşturamamış. Oysa milletimizin menfaati noktasında siyasiler kutuplaşmayı bir kenara bırakıp, birlik beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız.” dedi.

“İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

ÖRKOOP'un üreticilere her zaman en iyi şekilde hizmetler verdiğini ifade eden Karakaş, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunların altını çizerek ülkede yem pahalılığının yaşandığı ve üreticilerin süt hayvanlarını kesime göndermek zorunda kaldığı konusuna değindi.
Samanı bile yurt dışından ithal eden bir Türkiye haline gelindiğini belirten Karakaş, “Yurt dışından kesim için ithal hayvan getiriyoruz, bu hayvanlar da denetimi yapılmayan hastalıklı hayvanlardır. Bunlar da insan sağlığını tehdit ediyor.” ifadelerini kullandı.

“JEOTERMALİ SADECE ELEKTRİKTE KULLANMAMALIYIZ”

Karakaş, Aydın'da jeotermal enerjinin sadece elektrikte değil tarımda da kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu enerjimizi sadece elektrik enerjisi üretmede kullanıyoruz. Firma sahiplerinin hiçbirisi de Aydınlı değil ve Aydın'a kattıkları hiçbir değer yok. Jeotermal enerjiyi seracılıkta kullandığımızda Antalya gibi illerle daha rekabet eder bir hale gelebiliriz.” dedi.

“35 YAŞIN ALTINDAKİ GENÇLERİMİZİN BAĞ-KUR PRİMLERİNİ DEVLET KARŞILAYACAK”

Millet İttifakı'nın gençlere önem verdiğini dile getiren Karakaş, kendi iktidarlarında gençlerin istihdam sorununu çözeceklerini vurguladı. Karakaş, “60 yaşında vatandaşımız tarlada çalışıyor, gençlerimiz ise asgari ücretli işe tav oluyor. Bu gençlerimiz tarım ve hayvancılıkla uğraşsa, asgari ücretin onlarca katını kazanacaktır ama birçoğu sosyal güvencesini düşünerek asgari ücrete çalışıyorlar. Biz gençlerimize şunu söylüyoruz. Köylerde kalın, üretim yapın. 35 yaşın altındaki gençlerimizin Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından teşvik amaçlı karşılanmasını sağlayacağız.” sözlerine yer verdi.

Ziyaretin sonunda ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal, Milletvekili Adayı Karakaş'a yöresel ürünlerin bulunduğu hediyeyi takdim etti.

Bakmadan Geçme