Kedirgen el yakıyor

Nazilli Salı Pazarı'nda 50 liradan kedirgen satan Adem Anbak, fiyatların 2 haftaya kadar ancak 20-25 liraya düşeceğini belitti.

TAKİP ET

Baharın habercisi olan şifalı otlar tezgahlardaki yerini alsa da fiyatlarıyla el yakıyor. Nazilli'de ve çevresinde vatandaşların rağbet gösterdiği ve şifa kaynağı olarak bilinen kedirgen de 50 liradan Salı Pazarı'nda satılmaya başladı. Yağmurlar az yağdığı için verimin az olduğunu belirten Mustafa Anbak kedirgenleri Buharkent, Keste ve Kocakesi'den dağlardan topladığını ifade etti.

“TOPLAMASI ÇOK ZAHMETLİ"

Kedirgenin toplayanı da yiyeni de mutlu ettiğini ifade eden Mustafa Anbak, “Yağmurlar fazla yağmadığından otlar da çok fazla olmadı. Son yağmurların ardından daha da fazlalaşır. Toplaması da çok zahmetli. Dağlarda hem gezip hem topluyoruz bazen toplarken düşüyoruz, üstümüzdeki elbiseleri çalı çırpı yırtıyor. Tüm bunlara rağmen lezzeti ve yararları her şeyin önüne geçiyor. Kedirgen, toplayanı da yiyeni de mutlu ediyor” diye konuştu.

KEDİRGEN NEDİR?
​​​​​​​
Sarmaşık, bıcık otu, kedirgen, tilkişen… Enfes tatı olan, yapımı kolay toplaması zor olan ot. Farklı bölgelerde 4 ismi de kullanılıyor. Aydın'da kedirgen ve sarmaşık olarak, ödemiş ve çevresinde bıcık otu ve sarmaşık olarak bilinir.

Bakmadan Geçme