Naz Naz'da kötü gidişat konuşuldu

Nazilli Belediyespor Başkanı Ünal Önal, Teknik Direktör Mesut Toros, tesislerde düzenlenen basın toplantısında son günlerde ligde alınan kötü sonuçlara ilişkin açılmalarda bulundular ve sorulara yanıt verdiler.

TAKİP ET

Eşin Group Nazilli Belediyespor, hafta sonu Çorum FK 4-2 yenilmesinin ardından gerek yönetime gerekse teknik ekibe ve futbolculara sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tutulurken, Nazilli Belediye Meclis üyeleri AK Partili Bülent Sayar, İYİ Partili Kadir Mutlu ve Soner Yelkovan'ın kulübü Sayıştay'a şikayet ettiği iddiasıyla tartışmalar son noktaya ulaştı. Kulüp Başkanı Ünal Önal, teknik direktör Mesut Toros ve basın sözcüsü Ümit Özmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk spor tesislerde basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıda ligde alınan kötü sonuçlar ve kulüple ilgili tartışmalar konuşuldu.

SİVAS MAÇI 3 ŞUBAT CUMA

İlk olarak basın açıklamasına Başkan Önal transfer politikasına yönetilen eleştiri yanıtlayarak başladı. Alınan kötü sonuçlar için özür dileyen Önal “Yönetim kurulu üyelerimizin iyi niyetinden şüphe duymuyorum. Ligde iyi sonuçlar alamadığımız için taraftarımızdan özür diliyorum. İddia edildiği gibi kulübümüzde veya yönetimimizde gruplaşmalar olmadı. İnşallah sizin de desteklerinizle ileriki süreçte daha iyi sonuçlar alacağız” dedi. Başkan Önal bu arada 4 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazilli'yi ziyareti sebebiyle Sivas Belediyespor maçı Pazar gününe alınması için TFF'ye müracaatta bulunduk. Ancak federasyon yetkilileri 3 Şubat Cuma gününe alması için çalışma başlattıkları belirttiler” dedi.

“ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI”

Çorum maçını değerlendiren Teknik direktör Mesut Toros ise, “Göreve geldikten sonraki 7 haftalık süreçte takımın başarılı bir performans sergiledi. Ancak sonuca yansıtamadık. Çorum maçına çok iyi başladık. İlk 10-15 dakika net pozisyonlara girdik ancak gole dönüştüremedik. Eğer biri gol olsaydı maç farklı yerlere gidebilirdi. Trilyonluk bir takıma karşı çok iyi mücadele ettik. Penaltıdan sonra moralimiz bozuldu. Oyuncular canlarını dişlerine takıyorlar. Ben kendime de ekibime de güveniyorum. Eleştirilere açığız ancak şimdi birlik olma zamanı. Sezon sonunda her şeyi konuşabiliriz.”

“KULÜBÜMÜZÜ BAĞLAYAN BİR KONU DEĞİL”

Başkan Ünal Önal, basın sözcüsü Ümit Özmen'in şahsi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Nazilli Belediye Meclis üyeleri Bülent Sayar, Kadir Mutlu ve Soner Yelkovan'ın kulübü Sayıştay'a şikayet ettikleri yönündeki iddiasıyla ilgili soruya, “Kulübümüze Sayıştay'dan herhangi bir yazı gelmedi. Nazilli Belediyesi'nin iyi su paralarını kulübe uzun yıllardan beri aktardığı konusunu bir ortamda duymuştum. Ümit Özmen konu hakkında bana yaptığı açıklamada bunun şahsi bir paylaşım olduğunu söyledi. Bu konu kulübümüzü bağlayan bir konu değil. Eğer resmi yazı gelirse onu da paylaşırız” ifadelerine yer verdi.

7 MİLYON 500 BİN BORÇ

Bir soru üzerine kulübün mali durumu hakkında bilgi veren Başkan Önal, “Futbolculara ödenmesi gereken 400 bin lira borç bulunuyor. SGK ve vergi borçlarıyla birlikte 7 milyon 500 bin civarında borç var. Yapılandırmaya çalışıyoruz. Sponsorumuz Rıdvan Eşin ödemesi gereken meblağları ödedi” şeklinde konuştu.

“BU KONU KULÜPLE İLGİLİ DEĞİL”

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla ilgili konuşan Ümit Özmen ise “Bu konu kulüple ilgili bir konu değil. Sayıştay belediyeleri ilgilendiren bir konudur. Paylaşımımda maksadını aşan kelimeler olmuş. Ben aslında söz konusu kişilere değil takım mağlup olduğunda sahte hesaplardan saldırıya geçenlere yönelik olarak “şerefiz” kelimesini kullandım. Söz konusu isimlerle görüştüm. Kulübü Sayıştay'a şikayet etmediklerini söylediler. İsterlerse mahkemeye verebilirler. Sonuçlarına katlanmaya hazırım ama bu konu artık camiaya zarar vermeye başladığı için kapatılmasını istiyorum” dedi.

“ADALETLİ DAVRANDIM”

Takımın şu andaki durumundan mutsuz olduğunu dile getiren Teknik Direktör Mesut Toros, “Ben göreve geldiğimde hiç oynamamış olan Serkan'ı oynattım ama sonra gitti. Doğukan alındı. Furkan'ı oynattım. Fatih Üge takımı daha çok sahiplenmesi lazımdı ama o da gitmek istedi ve gitti. Ahmet kendisi gitmek istedi. Bertuğ'u devre arasında aldık. Bu takımda bütünlük sağlama adına her şeyi yaptım. Almayı düşündüğümüz iki oyuncu vardı ama son anda bozuldu. Burada benim hatam var. Kimse Nazilli Belediyespor'un üstünde değil. Şuan ki durumdan mutsuzum ve toparlanmasını istiyorum. Şampiyon olduğumuz dönemdeki gibi sinerji istiyorum” dedi. Mesut Toros ayrıca taraftarla arasında herhangi bir problem olmadığını ifade etti.

Bakmadan Geçme