Nazilli'de çıkan feci yangında tutuklan iki kişi serbest kaldı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 8 kişinin feci şekilde can verdiği yangında, ihmali bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp hapse atılan restoran sahibinin eşi F.Y, ile tüp değiştirmeye yardım eden H.P. cezaevinden tahliye edildi.

TAKİP ET

Nazilli'de 30 Aralık 2022 tarihinde Uzun Çarşı'da bulunan bir aperatif dükkanında meydana gelen yangında 8 kişi feci şekilde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında restoran sahibi L.Y., eşi F.Y. ile tüp firmasının sahibi A.B. tüpü değiştiren M.B. ve H.P. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İKİ KİŞİ SERBEST KALDI

Alınmayan önlemlerden ve türlü türlü ihmallerden ötürü 8 kişinin diri diri yanarak can verdiği restoranın sahibi L.Y'nin eşi F.Y. tutuklu bulunduğu İzmir Aliağa Cezaevi'nden tahliye oldu. Yaşanan felaketin ardından yalnızca 3 ay geçmesine rağmen F.Y'nin hangi sebeple bir anda tahliye olduğu akıllarda soru işareti bıraktı.

Öte yandan patlamaya sebep olan tüpün değişiminde M.B'ye yardım eden ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunan H.P'nin de akşam saatlerinde Nazilli Kapalı Cezaevi'nde tahliye edildiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme