Atatürk Ortaokulu öğrencileri 'Ah şu gençler' ile büyük beğeni topladı

Ünlü yazar Turgut Özakman'ın 'Ah şu gençler' isimli tiyatro oyununu sahneleyen Nazilli Atatürk Ortaokulu tiyatro ekibi, büyük beğeni topladı.

Atatürk Ortaokulu öğrencileri 'Ah şu gençler' ile büyük beğeni topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 22 Mart’ta açılışı yapılan Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Atatürk Ortaokulu tiyatro ekibi ‘Ah şu gençler’ oyununu sahneledi. Okul Müdürü Kenan Dindaroğlu’nun ev sahipliğindeki, Ünlü yazar Turgut Özakman’ın yazdığı oyunu, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Şube Müdürü Latif Akgün, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler izledi.

ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULDULAR

Oyunda okulun Türkçe öğretmenleri Mehmet Adar, Hüseyin Akkaya, müzik öğretmeni Dilek Aysan Sever, müzik öğretmeni Mehtap Kardeşler ve oyuncu öğrenciler görev aldı. Oyun sonunda Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, oyunda emeği geçenlere çiçek takdim etti ve emekleri için öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Oyun sonunda izleyiciler tiyatro ekibini alkış yağmuruna tuttu.

"OYUNDA TAŞLANMADIK KİMSE KALMAMIŞ"

Öte yandan oyun ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “7’den 77’ye herkesi ve her kesimi içine çeken oyunun temel ana fikri toplumsal yaşamımızda karşımıza çıkan yanlışlar olurken oyunda gençlik sorunlarına, öğüt vermeden, tepeden bakıp yargılamadan gülmece havasında yaklaşılmıştır. Konu gençlik olsa da oyunda taşlanmadık kimse kalmamış. Gençler, analar, babalar, öğretmenler, yönetenler, psikologlar, hekimler sırasıyla bu taşlanmalardan, ince alay ve yergiden paylarını alıyorlar. "Bir şey yapma" ihtiyacında olan bir grup oyuncu gencin, sahnede olmalarının bir gereği olarak tiyatro yapmaya karar vermesiyle başlayan oyun, gençlerin kendi aralarında doğaçlama yaparak geliştirdikleri bir oyun çıkarma eğlencesi gibi sürer."

Bakmadan Geçme