Avasküler Nekroz Nedir? Belirtileri Nelerdir? 

Kalça kemiğinde eklem femur başı adı verilen ve kemiği besleyen kan damarlarında kan akışını azaltarak hücre ölümüne neden olarak kemik dokusunun işlevini kaybetmesine neden olan bir eklem hastalığıdır.

Avasküler Nekroz Nedir? Belirtileri Nelerdir? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kalça kemiğinde eklem femur başı adı verilen ve kemiği besleyen kan damarlarında kan akışını azaltarak hücre ölümüne neden olarak kemik dokusunun işlevini kaybetmesine neden olan bir eklem hastalığıdır. Bu tür rahatsızlıklarda ağrı nedeniyle eklem de ciddi kısıtlanmalar olur ve gündelik yaşamsal hareketler ciddi oranda etkilenir.

Tedavi edilmediğinde hastalık ciddi boyutlara ulaşabilir. Belirtileri arasında en belirgin özellik kalça etrafında hareketleri sınırlayan ağrıların ortaya çıkmasıdır. Kalça, diz, omuz gibi eklem rahatsızlıklarında olduğu gibi avasküler nekroz kök hücre tedavisi ile başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Damarda azalan kanın aktivitesini yeniden canlandırmak ve yenilenmesini sağlamak için hastanın kendisinden alınan kök hücre sayesinde doğal bir tedavi süreci başlar. 

Avasküler Nekroz Neden Oluşur? 

Eklem rahatsızlıklarının birçok nedeni vardır, genellikle eklemlerde doku zedelenmesi ya da eklem hücre ve sıvılarının işlevini kaybetmesi ile ortaya çıkar. Avasküler nekroz eklem hastalığı ise dokuyu besleyen kan damarlarındaki kan akışının durması sonucu kemik ve eklemi oluşturan yapı bozulmaya hatta ölmeye başlar. Bu nedenle avasküler nekroz kök hücre tedavisi sayesinde hastanın kendisinde bulunan kendini ve uygulanan dokuyu yenilemeye başlayan kök hücre sayesinde başarılı sonuçlar gerçekleşir. Kök hücre tedavilerinde Ortocell kök hücre tedavi merkezi avasküler nekroz kök hücre tedavisi konusunda da oldukça başarılı bir tedavi süreci uygulamıştır. Ortocell https://www.ortocell.net/bilimsel-yayinlar/avaskuler-nekroz-avnda-kok-hucre-tedavisi-62 kök hücre tedavileri için kişilerin öncelikle muayene olması gerekir.

Bakmadan Geçme