Azot Jeneratör Sistemleri Nedir?

Azot jeneratörü sistemi denildiğinde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki işletmelerin kendi azot gazını rahatlıkla ve kısa bir sürede üretebildiği ve aynı zamanda fazla gelen azot gazını da bir sonraki kullanıma kadar kolaylıkla muhafaza edebildiği sistemdir diyebiliriz.

Azot Jeneratör Sistemleri Nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azot jeneratörü sistemi denildiğinde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki işletmelerin kendi azot gazını rahatlıkla ve kısa bir sürede üretebildiği ve aynı zamanda fazla gelen azot gazını da bir sonraki kullanıma kadar kolaylıkla muhafaza edebildiği sistemdir diyebiliriz. Zira günümüzde saf azot gereksinimine gereksinim duyulan ve bu şekilde oksijen üretimi açısından fazla maliyet giderlerine maruz kalan işletmeler açısından azot jeneratörleri faydalı bir gelişme olmaktadır.

Azot jeneratörleri basınçlı olacak şekilde kompresörlerin havasından saf şekilde bir azot gazı elde ederler. İşte azot gazının kısa bir sürede üretilebilme olanağını sağlayan azot jeneratörleri günümüzde çoğu sektörde kullanılabilmektedir. Hastaneler ve sağlık kurumları başta olmak üzere çok sayıda sektörde oksijen ve saf azot gazına gereksinim duyulmaktadır.

Nasıl Çalışır?

Azot jeneratörlerinin temelde çalışma mantığı basittir. Bu jeneratörler basınçlı olan havada yer alan toz partikülleri, nem, buhar gibi molekülleri filtre ve aktif karbon sistemleriyle yakalamak ve tutmak ister. Bu şekilde kompresörlerin havası net şekilde temizlenebilmektedir. Filtrelerden geçen temiz hava ise azot jeneratörlerinin içinde yer alan tanklarda bulunan CMS’ye gönderilir. Ancak bu şekilde bu kısımdan geçen hava karbondioksit, oksijen ve farklı moleküllerle bir araya gelir.

Burada ayrışarak temiz ve olabildiğince yüksek saflıkta azot gazı elde edilmiş olur. Bu şekilde üretimi yapılan azot gazının kullanılmaması halinde yine jeneratörün içinde yer alan tanklarda kullanılmayan saf azot gazı muhafaza edilmiş olur. Böylelikle azot gazı israfı da yapılmamış olur.

Azot Jeneratörlerinin Kullanıldığı Sektörler Nelerdir?

Azot jeneratörlerinin sık olarak kullanıldığı sektörlerin başında ilk olarak Endüstri sektörü gelir. Akabinde ise sağlık sektörü yerini alır. Ayrıca kimya sektöründe de oksijen üretim sistemi kullanılmaktadır. Şu alanlarda azot jeneratörlerinden fayda sağlanabilir.

  • Kimya sektörü
  • Sağlık kurumları ve hastaneler
  • Metal ağartma
  • Su işleme
  • Su tarımı
  • Gıda paketleme
  • Lazer kesim
  • İlaç sanayi
  • Elektronik
  • İçecek sektörü
  • Taşıt Lastik dolumu
  • Plastik Enjeksiyon
  • Denizcilik sektörü
  • Petrol sanayi

Tüm bu alanlarda azot jeneratörlerinden olumlu manada faydalanılır. Bu sektörlerde yer alan işletmeler azot jeneratörleri sayesinde %95 oranında saf azot üretimi yapabilir ve aynı zamanda bu üretimi de dilediği zaman 7 gün 24 saat olacak şekilde yapabilir. Bu nedenle günümüzde işletmeler açısından olması faydalı olmuş olan bir gelişmedir. Azot ve oksijen jeneratörleri için Amecindustries sitesinden profesyonel bilgi alabilirsiniz.

Oksijen jeneratörü Ne İçin Kullanılır?

Oksijen jeneratörü denildiğinde kişilerin anlaması gereken şey, bulunulan ortamdaki havanın tam anlamıyla farklı bileşenlerden oksijenin ayrıştırılmasını sağlayan ve bu şekilde saf oksijen elde edilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Oksijen jeneratörleri, kısa zaman içinde oksijen üretme kapasitesinde 7 gün 24 saat olarak tasarlanmıştır. Dolayısıyla gereksinim duyulduğunda rahatlıkla üretilebilir. Oksijen jeneratörleri siparişleri için Amecindustries sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bakmadan Geçme