Başaranlı miniklerden depreme skeçle farkındalık

Kuyucak'a bağlı Başaran Mahallesi'nde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlama programına öğrencilerin sunduğu deprem skeçle farkındalık oluşturuldu. Skeç izleyenlerden tam not aldı.

Başaranlı miniklerden depreme skeçle farkındalık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuyucak Başaran İlkokulu 2-A ve 4-A sınıfı öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında Malatyalı müzisyen Ali Kınık’ın “Yalnız Değilsin” şarkısı eşliğinde deprem konulu bir skeç ortaya koydu. Sınıf öğretmenleri Efra Mutan ve Vedat Coşkun’un öncülüğünde, okul Müdürü Bilal Ulu’nun onayıyla sahnelenen skeçte minik öğrenciler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya konulan birlik ve dayanışma ruhunu töreni izleyenlere yeniden yaşattı.

İZLEYİCİLERDEN BÜYÜK ALKIŞ

Yapılan skeçte ilk olarak evleri temsilen duvar görünümlü panolar sallanarak yıkılırken, depremzedeleri temsil eden öğrencilerin yardımına diğer öğrenciler koşuyor. Yardım kolilerinin de yer aldığı skeç sonunda yere düşen Türkiye haritasını öğrenciler yeniden ayağa kaldırıyor. Vedat ve Efra öğretmenlerin öğrencilerine deprem konusunda farkındalık kazandırmanın yanı sıra hayatın gerçeklerine çocukları hazırlamak amacıyla hayata geçirdiği skeç izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bakmadan Geçme