Başkan Özcan, çalışmaları değerlendirdi

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapılan çalışmaları değerlendirdi. Özcan, kimsenin yapılan çalışmalara leke sürmemesini isteyerek, 'Kimse kendi siyasi geleceği için bu hakka, bu emeğe leke sürmesin' dedi.

Başkan Özcan, çalışmaları değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara aralıksız devam ediliyor. Nazilli Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ve Nazilli Belediyesi, STK, kurumlar ve vatandaşların katkılarıyla Nazilli’den deprem bölgesine 144 araç yola çıktı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da 5 gündür sabahtan akşamın geç saatlerine kadar Nazilli Belediye Meydanı’nda çalışmaları başında durarak koordine etti. Başkan Özcan depremin ardından 5 günlük insanüstü çalışmalar hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

“144’ÜNCÜ ARAÇ YOLA ÇIKTI”

Zorlu bir süreç yaşadıklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, bölgeden iyi haberlerin yanında kötü haberlerin de geldiğini belirtti. Özcan açıklamalarının devamında, şunları kaydetti: “Bu süreci hep birlikte aziz milletimiz ve devletimizle birlikte aşacağız. Nazilli’mizden de yaptığımız çalışmalar sonucunda deprem bölgelerimiz bugün itibariyle 143’üncü araç yola çıktı. Depremin yaşandığı bölgelerin en ücra köşelerine kadar yardımları gönderdik. Gönderdiğimiz yerlerden çok güzel dönüşler ve teşekkürler alıyoruz. Bu teşekkürler Nazilli halkı adına çok anlamlı. Nazilli Kaymakamlığımızın önderliğinde güçlü bir ekiple bu zorlu bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Güçlü devletimizle bu yaralar sarılacaktır. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugün hemşerimizin cenazesine katıldık. Bir tanesi 6 aylık bebekti. Gerçekten üzüntülü anlar yaşadık. Ama bu millet binlerce geleneği içinde dayanışma duygusu ile hiç kimse birbirini bırakmıyor, kimseyi geride bırakmıyor. Allah razı olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnanılmaz bir tempoyla yardımları en hızlı şekilde depremzedelere ulaştırmak için insanüstü çalışma ile araçlara yükleyip yolcu ettik. Özellikle en büyük teşekkürü Nazilli halkı hak ediyor. 144 tane araç konvoyu hiç kesilmedi. Biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Yarın itibariyle saat 21.00’e kadar almaya devam edeceğiz. O saatten sonra gelen yardımları burada açılan evlere dağıtımını sağlayacağız. 100 yakın aileye yer temin edildi. Asılı ve Mustafa Takmaklı ailesi de her gelen aileye bin liralık alışveriş kartı hediye ettiler. Allah razı olsun. Tabi bu şimdi aklıma bu süreçte ismini sayamadığımı iş adamlarımız, oda başkanlarımız unuttuğum varsa affetsinler. Gerçekten inanılmaz bir performans gösterdiler. Kendi araçlarıyla gelip bu çalışmaya destek oldular.”

BEN NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANIYSAM BU KADAR EMEĞİ YEDİRTMEM”

Depremin yaşandığı andan itibaren yaptıkları çalışmalarla kocaman bir aile olduklarını ifade eden Başkan Kürşat Engin Özcan, “Nazilli bu birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğini gösterdi. Ayrışmanın neticelerini ne olduğunu, birleşmenin neticelerinin ne olduğunu bu 5 günlük süreçte gördük. Bu dayanışmanın için de olan herkese gönül dolusu teşekkürlerimi iletiyorum. Nazilli Birlik olunca güzel. Hiç kimse bu birliğin önüne geçmesin. Hiçbir kaygıyla, hiçbir tartışmayla, Kürşat Engin Özcan’ı sevmiyor olabilirler. Ben hiç bir şey demiyorum. Hepsine saygı duyuyorum. Amma velakin Nazilli’yi sevsinler. İlçemizin gelişmesinin ileriye gitmesinin, varlığını devam etmesinin yegane yolu birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Bunun önüne geçecek fitne hareketlere vatandaşlarımız müsaade etmesin. Görüyorum bazı şeyler yazılmış. Ama buradaki emeği bir görseler. Bu sözleri yazdıklarına kendileri de utanacakladır. Ben burada emeği geçen arkadaşların emeğini yedirtmem. Ben Nazilli Belediye Başkanıysam bu kadar emeği yedirtmem. Kimse kendi siyasi geleceği için bu hakka, bu emeğe leke sürmesin. Buna tenezzül etmesin. Biz onların karşına dağ gibi durarız. Nazilli çok büyük birlik, beraberlik örneği gösterdi. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme