Başkan Özcan iddialara yanıt verdi

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Belediyespor'un satılması ile ilgili iddiaları doğruladı. Özcan, ' Aydınspor düşerken niye kimse akıl vermemiş? Biz Nazilli Belediyespor'un bu kaderi yaşamasını istemiyoruz' dedi.

Başkan Özcan iddialara yanıt verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Nazilli Belediyespor’un satılacağı iddiası ilçe gündemine bomba etkisi yaratmıştı. Kulübün satılacağı yönündeki iddiaların ardından hem kulüp yöneticileri hem de Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan derin sessizliğe kapıldı. Özcan, sessizliğini takım için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen otobüsün bugün tesislere getirilmesi ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında bozdu.

“AYDIN SPOR DÜŞERKEN NİYE KİMSE AKIL VERMEMİŞ? ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tesisleri’nde konuşan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Gerçekten zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ama şunu söylemek istiyorum Nazilli Belediyespor geçen sezon en başarılı döneminden beri yaşamıştır. Spor sadece A takımdan ibaret değildir. basketbol, voleybol alt yapı takımlarımız güzel başarılara imza atmıştır. Kimseyi tenkit etmiyorum kimseyi eleştirmiyorum. Millet ittifakına cevap veriyor nitelikte değilim. Sadece kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Geçen sene 20 milyon TL civarı bir harcama yaptık. Bu sene bu rakam 40 milyon TL’ye çıktı ve ödememiz gereken paralar var. 2.5 milyon TL futbolcularımıza ödememiz var. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre tahminimizce bu sene 51 milyon TL gibi bir bütçeye sahip olmamız gerekiyor. Nazilli’de bunu yapacak arkadaşlar varsa gelsinler, buyursunlar. Akıllıca düşünmek lazım, 4 yıldır bu işin içindeyiz. Önümüzde Aydınspor örneği var, Aydınspor düşerken niye kimse akıl vermemiş? Biz Nazilli Belediyespor’un bu kaderi yaşamasını istemiyoruz.” dedi.

“NAZİLLİ BELEDİYESPOR'U YAŞATALIM DİYE UĞRAŞIYORUZ”

2022’de çıkan yasanın ardından Nazilli Belediyespor’a belediye olarak para yardımı zaten yapamayacaklarını söyleyen Özcan, “2022’de bir yasa çıktı. Sayın siyaset yapan değerli büyüklerimiz bu yasadan haberdardır. Belediyeler, profosyonel futbol takımına artık para aktaramayacaklar. Fakat, belediyeler amatörlere ve altyapılara destek verebilecekler. Bu yasayı bilmiyorlar bence. Bilgilendirme adını bu açıklamayı yapıyorum, kimseye cevap vermiyorum tenkit etmiyorum. Hayatımda kimseden para istemedim şimdiye kadar, ama biz Nazilli Belediyespor için buradaki bütün arkadaşlarımla kapı kapı dolaşıp para istedik. Kısa bir süremiz var. Bu takımın kısa süre içinde değişime ve gelişime ihtiyacı var. Akıl verenler, akıl vereceklerine gelsinler parayı koysunlar. 2022’de çıkan yasayı lütfen okusunlar. Belediye versin diyorlar. Belediye kulübe bu parayı verirse ilçeye nasıl hizmet verecek? Bizim yapmamız gereken yollarımız ve hizmetlerimiz var. Biz Nazilli Belediyespor’u kapatalım demiyoruz, yaşatalım diye uğraşıyoruz. Geçmişte kaybettiğimiz zamanı hızlıca kazanmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“TARAFTAR ENDİŞE ETMESİN”

Nazilli Belediyesporlu taraftarların konu ile ilgili tepki göstermesine anlayış gösteren Başkan Özcan, taraftarın endişe etmemesi gerektiğini vurgulayarak “Bakın parklar büyükşehire geçti değil mi? Parklar yerinde duruyor ama. Nazilli Belediyespor da öyle olacak. Nazilli Belediyesi’nin artık sponsor olması, yardım etmesi söz konusu değil. Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünmemiz lazım. Aydınspor’un yaşadığı ortada. Aynı pozisyona mı düşsün Nazilli Belediyespor? Evladımız diyoruz Nazilli Belediyespor’a. Böyle mi sahip çıkacağız? Aydınspor gibi, futbol dünyasından silinip gitmek mi istiyorsunuz? Allah öyle bir durum yaşatmasın. Hatalara düşmeyin. Akılcı olalım rasyonel olalım, çağcı olalım. Nazilli Belediyespor bizim evladımız. Evladımızın canı yansın, üzülsün istemiyoruz. Biz bu parayı bulamayız. Bulsak 51 milyon Nazilli Belediyespor’a aktaramayız. Yasa da buna izin vermiyor zaten. Hiçbir şeyden endişeleri olmasın. Hiçbir şey başka bir yere taşınmadı bir yere gitmedi.” dedi.

Bakmadan Geçme