CHP'den Nazilli'den anlamlı ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli Engelliler Komisyonu üyeleri, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Haftası münasebetiyle etkinlik gerçekleştirdi.

CHP'den Nazilli'den anlamlı ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlikte depreme yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düdük dağıtıldı.
CHP Nazilli Engelliler Komisyonu Başkanı Aysun Bademli ve yönetimi, 21 Mart Down Sendromu Haftası’nda farkındalık yaratmak için Denge Özel Eğitim Kurumunda etkinlik gerçekleştirdi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Özel öğrencilerin aileleriyle katıldığı etkinliğe CHP Nazilli Engelliler Komisyonu Başkanı Aysun Bademli ve yönetimi, İç Denge Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Figen Baysal ile öğretmenler katıldı. Balonlarla süslenmiş okul bahçesinde eğlenen öğrencilere komisyon tarafından tavuk, pilav ve ayran ikram edildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Down sendromlular için tek yolun eğitim ve sosyalleşme olduğunu belirten CHP Nazilli Engelliler Komisyonu Başkanı Aysun Bademli, “21 Mart, Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Down sendromlu olmak, duygusal engelli olmak anlamına gelmiyor. Down sendromlu bebekler de tıpkı diğer bebekler gibi beslenme, temizlenme, sevilme ihtiyacı duyan, acıkınca ya da sıkılınca ağlayan, kızan, küsen, gülen geceleri anne-babasını uyutmayan olarak bilinirler. Down sendromlu gençler de diğer gençler gibi bunalımı yaşayan, aşık olan, kalbi kırılan, kardeşleriyle kavga eden, bangır bangır müzik dinleyen, dans eden bireylerdir. Unutmayalım ki down sendromu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi bulunmuyor, tek yol eğitim ve sosyalleşmedir. Bizi bugün okula kabul eden iç denge özel eğitim okulu müdürü ve personeline CHP Engelliler Komisyonu başkanı ve yönetim kurulu olarak teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme