El emeği göz nuru ürünler sergilendi

Nazilli Sosyal Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi'nin (SODEM) giyim kursunda yıl boyu hazırlanan ürünler sergilenerek alıcıya çıktı.

El emeği göz nuru ürünler sergilendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) işbirliğiyle açılan giyim kursunda kursiyerlerin hazırladığı ürünler alıcıların beğenisine sunuldu. Belediye Meydanı’nda gerçekleştiren açılışa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, İlçe Sağlık Müdürü Şule Akbaş, kurum amirleri, daire müdürleri, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

ÜCRETSİZ KURS HİZMETİ VERİLİYOR

Açılış öncesi yapılan bilgilendirmede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınların psiko sosyal, mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olmak, kadınlar ile devlet dayanışmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu ADEM ve SODEM projelerinin şubat ayından itibaren Nazilli’de uygulanmaya başlandığı ifade edildi. Merkez Cumhuriyet Mahallesi 228. Sokak’ta hizmet verirken, 56 kursiyerin aktif olarak merkezden faydalandığı, kurslar ücretsiz ve masrafları da devlet tarafından karşılanıyor. Kurs sırasında kursiyerlerin çocuklarına da kreş hizmeti sunulduğu belirtildi.

Açıklamanın ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Kaymakam Arısoy ve beraberindekiler sergiyi gezerek, kursiyerlerden bilgi aldı. Protokol üyeleri kursiyerlerin yaptığı ürünlerden de almayı ihmal etmedi.

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’da açılışta yaptığı konuşmada, çok değerli bir sergi olduğunu ifade ederek, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği belirtti.

Açılış toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme