Elektrik akımına kapılan baba oğul ölümden döndü

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir parkta vakit geçiren baba ile oğlunu elektrik çarptı. Elektrik akımına kapılan baba ve oğlu hastanede tedavi olduktan sonra sorumlulardan şikayetçi oldu.

Olay, Nazilli’ye bağlı İsabeyli Mahallesi’nde önceki gün öğle saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre Dündar Zorlu ve 4 buçuk yaşındaki oğlu Yaman Fatih Zorlu, birlikte İsabeyli Mahallesi’nde bulunan Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan çocuk oyun parkına vakit geçirmeye geldi. Parkta çocuklar oynadığı esnada yerde bulunan basketbol sahasına ait kapının çimlerin üzerinde çocuklara engel teşkil ettiğini gören baba Dündar Zorlu, demiri 4 buçuk yaşındaki oğlu ile kaldırarak tellerin bulunduğu alana dayamak istedi. Tellerin yanında bulunan elektrik direğine temas ettiği anda ise elektrik akımına kapılan baba ve oğlu yere savruldu. Çevredekilerin ihbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Baba Dündar Zorlu ekipleri beklemeden oğlu Yaman Fatih’i alarak Nazilli Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede tedavi altına alınan baba ve oğlu daha sonra jandarmaya giderek konu ile ilgili şikayetçi oldu.

“BURADA İLLA BİRİSİNİN ÖLMESİ GEREKMİYOR”

Olay yerine gelerek korku dolu anları yeniden anlatan baba Dündar Zorlu, “Neye uğradığımızı şaşırdık. Burası çok kalabalıktı. Elektrik çarptıktan sonra herkesi uyardım buraya kimse gelmesin diye. Burada görgü tanıkları da vardı. Buraya kimse yaklaşmasın dedim. Bugün MR çekileceğim. Sabaha kadar uyuyamadık. İsabeyli’de bütün parklar bu şekilde. Yetkililerin bir önce önlem alması gerekiyor. Burada illa birisinin ölmesi gerekmiyor. Olaydan sonra hiçbir yetkili bizimle konuşmadı. Herkes birbirinin üzerine atıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni aradık bizim sorumluluk alanımız değil dediler. Nazilli Belediyesi’ni aradık, hiç kimse açmadı. Jandarma yetkililere ulaşana kadar burada önlem almışlar sağ olsunlar. Daha sonra hastaneye geldiler ne durumda olduğumuzu öğrenmek için. Gerekli yerlere müracaat ettik ama bu şekilde olmaz. Şikayetçi olduk.” ifadelerini kullandı.

“OLAY MAHKEMEYE İNTİKAL ETMİŞTİR”

İsabeyli’de yaşayan mahalle sakinlerinden Ahmet Hüseyin Güleryüz ise, “Burası topluma açık bir yer. Bu olay Dündar beyin evinin önündeki direkte cereyan etmedi. Burası bütün çocuklarımızın gezdiği, eğlendiği ve vakit geçirdiği bir yer. Hatta yan yurtta depremzede aileler var. Bu ailelerinde bütün çocukları bu parka geliyor. Yani böyle bir yerde elektrik direklerinin bakımları 5-6 ayda bir olması gerekiyor. Bu bakımların yapılabilmesi için bir vuku olması gerekmiyor. Allah korusun dün bu baba ile oğlunun başına bir şey gelseydi, bunun hesabını kim verecekti. Bunun sorumluları derhal cevap vermeli. Olay mahkemeye intikal etmiş. İnşallah en kısa zamanda gerekli yaptırımlar ve cezalar uygulanır. Hepimizin başına gelebilir bunlar, umarım bir daha olmaz.” dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ BAKIM ÇALIŞMASI YAPTI

Öte yandan yaşanan olayın ardından Nazilli Belediyesi’ne bağlı elektrik servisi ekipleri de parkta kontroller yaparak arızaları giderdi.

Bakmadan Geçme