Ertürk'ten duygusal aday adaylığı açıklaması

AK Parti Aydın milletvekili aday adaylığı için Kuyucak Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Metin Ertürk, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Ertürk'ten duygusal aday adaylığı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ertürk, Aydın’a aday adaylığı başvurusu yapmaya gitmeden önce, Kuyucak Belediyesi önünde veda konuşması yaptı. Açıklamaya, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Kuyucak İlçe Başkanı Ali Güçlü, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ertürk, Nazilli Bakkallar Odası Başkanı Fatih Astepe, Kuyucak Belediyesi AK Partili meclis üyeleri, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

"HEP BİRLİKTE YOLA ÇIKACAĞIZ"

Hep birlikte bu yola çıkacaklarını belirten Ertürk “29 yılık başkanlık görevime veda ediyorum. Hep birlikte yola çıkacağız inşallah. Benim sizlere en ufak bir hakkım geçmiş ise yerden göğe kadar helal ediyorum. Bugüne kadar bize destek veren siz değerli dava arkadaşlarımdan, belediye çalışanlarımızdan ve hemşehrilerimizden helallik istiyorum. Allah çıktığımız bu yolda hayırlısını versin” dedi. Açıklama sırasında Ertürk ve onu dinleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

"GECE, GÜNDÜZ ÇALIŞTIK"

Hemşehrilerinin güvenine layık olmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Ertürk, şunları kaydetti: “Pamukören Belediye Başkanlığı’yla başladığım siyasi serüvenimi TBMM’ne taşımak istiyorum. ‘Reisim biz senden hizmet, eser, bekliyoruz. Bizim halimizi anlayacak başkan bekliyoruz’ diyerek bize güç kuvvet veren Kuyucaklı hemşehrilerimin güvenine layık olmak için gece gündüz çalıştık. Bizimle omuz omuza veren, sandıkları patlatırcasına AK Parti’nin bayrağını göklere diken, 45 kilometre mesafeden dağın başından kalkıp gelen kardeşlerimden Allah razı olsun. İnandık hakka, güvendik halka. Bize güç veren geniş halkamıza katılan herkese teşekkür ediyorum.”

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK"

Yediden yetmişe herkese hizmet ettiklerini dile getiren Metin Ertürk, “Büyükşehir yasasının ardından yapılan 30 Mart 2014 seçimleri Kuyucak’ın çehresi değişmeye başladı. Kimseyi ötekileştirmeden çalıştık. Yediden yetmişe herekse hizmet ettik. Bize ağabey, gardaş diyen Roman vatandaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum. Sosyal demokrat olup, bizim doğruluğumuza dürüstlüğümüze güvenip, ‘İyi ki AK Parti’ye oy vermişim. Seninle hizmet gördük’ diyen kardeşlerim ve AK Parti’nin gönül erleri, Kuyucak sizlerin sayesinde AK belediyecilikle tanıştı. Bunları tek başına değil, sizlerin desteği ve ekibiyle birlikte başardık” sözlerini kaydetti.

"BUNLARIN AKILLARI BU KADAR"

İlçedeki muhalefete yüklenen Ertürk, “Bozuk saat misali günde 2 defa doğruyu söyleseler de haklarını yemeyelim. ‘Bu adam 6 seçimin 6’sını da kazandı. 30 yıllık başkan şimdi iyi ki aday oldu. Metin Ertürk gitti. Artık kurtulduk, yoksa devirmeye gücümüz yetmeyecekti’ diyorlar. İşte bunların akılları bu kadar. Bu işi bir tek Metin Ertürk yapar sanıyorlar. Bizim davamız kişi davası değil, hak davasıdır. Bir Metin Ertürk gider bin Metin Ertürk gelir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Ertürk’e çiçek takdim edilirken, vatandaşlarla kucaklaştı ve tebrikleri kabul etti.

Bakmadan Geçme