Keşkek hayrı binlerce kişiyi buluşturdu

Nazilli'ye bağlı Çapahasan Mahallesinde Çanakkale şehitleri ve depremde hayatını kaybedenler için 25 bin kişilik keşkek hayrı düzenlendi.

Keşkek hayrı binlerce kişiyi buluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Şirinevler kapalı pazar yerinde imece usulü yapılan, geleneksel hale gelen Çapahasan Mahallesi keşkek hayrı, binlerce kişiyi buluşturdu. Keşkek hayrına siyasi parti temsilcileri, oda ve STK başkanları, muhtarlar, Nazilli ve çevre kırsal mahallelerinde, çevre ilçelerden yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Gece yarısı kaynayan keşkek kazanları dövüle dövüle keşkek dağıtımları sabah saat 08.00’den itibaren gerçekleştirilirken, Yeni Sinan Camisi imam hatibi Bilal Ekinci’nin okuduğu dualar eşliğinde hayır etkinliği başladı.

“İMECE USULÜ YAPIYORUZ”

Keşkek hayrını geleneksel hale getirdiklerini belirten Nazilli Çapahasan Mahalle Mustafa Karaburun, “Burada mahalle muhtarlığımız, çiftçilerimiz ve çiftçi derneklerimizin katkılarıyla geleneksel hale getirdiğimiz ve ikincisini düzenlediğimiz keşkek hayrımıza katılımın çok yüksek olması bizleri oldukça sevindirdi. Aynı zamanda ulusumuzu üzen ve derinden yaralayan 11 ilimizi etkileyen depremzedelerimizin ruhlarına da hediye ediyoruz. 18 Mart Çanakkale şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin ruhlarına da hediye ediyoruz. Keşkek hayrımızı imece usulü ile yaptık ve 25 bin kişilik bir hayrımızdır. Keşkek hayrımızı önümüzdeki yılda da artırarak devam ettireceğiz. Hayrımızı çiftçilerimiz ile birlikte bölgemizden topladığımız bağışlarla ve paralar ile imece usulü ile yapıyoruz. Keşkek hayrımıza tüm çevre köylerimizden çevre ilçelerimizden vatandaşlarımız gelip keşkeğimizden yiyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme