Matematik olimpiyatını kazananlar ödüllendirildi

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Matematik Olimpiyatları projesinde, ödül almaya hak kazanan öğrenciler için Nazilli Özel Dört Okulları'nda tören düzenlendi.

Matematik olimpiyatını kazananlar ödüllendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2022-2023 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen 21 projeden yalnızca biri olan ortaokul ve lise öğrencileri arasında Matematik yarışmasında öğrenciler kıyasıya yarıştı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan yarışmada ödüller gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim Öğretim yılı için 21 proje hayata geçirildi. Bu projelerden biri olan ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan Matematik Olimpiyatları 2 aşamada gerçekleştirildi. Nazilli Özel Dört Okullarından yapılan Olimpiyatlar iki aşamada yapıldı. Toplam 108 okulun katıldığı Matematik Olimpiyatlarının ilk elemesi geçen hafta Çarşamba günü yapılırken, bu hafta da final yarışması ve ödül töreni düzenlendi. Dört Renk Okulları toplantı salonunda yapılan ödül törenine Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Şube Müdürü Latif Akgün, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yapılan yarışma sonunda ortaokullar arasında birinci Gerçek Zafer Koleji, ikinci Dört Renk Koleji ve üçüncü Şehit Mehmet Dinek Ortaokulu oldu. Liseler de ise birinci Fen Lisesi, ikinci Bilsem, üçüncü ise Dört Renk Koleji olmaya hak kazandı. Dereceye girenlere madalya ve ödüllerini protokol üyeleri verdi.

AMACIMIZ MATEMATİĞİ ÖĞRENCİLERE SEVDİRMEK

Bu proje ile amaçlarının öğrencilere matematiği sevdirmek olduğunu ifade eden Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Akgün, “Sene başında okullarda yapılması için 21 proje belirlemiştik. Bunları da yıl içinde zamanı geldiğinde gerçekleştirdik. Bunlardan birisi de Matematik Olimpiyatları. Matematik Olimpiyatlarını Dört Renk Okulları üslendi. Bu bir yarışma değil, amacımız matematiği sevdirmek. Lise ve ortaokul düzeyinde toplam 108 okul katıldı. Katılan herkese ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Etkinlik hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme