Menderesli öğrencilerden atıklardan Çanakkale köşesi

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nde Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ÇEKA kapsamında yapılan Sıfır Atık Çanakkale Köşesi ve ilçedeki okulların yıl boyunca yaptıkları sıfır atık projelerinden yapılan ürünler sergisi düzenlendi.

Menderesli öğrencilerden atıklardan Çanakkale köşesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, 7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinliğinde, ilçe programının ev sahipliğini büyüleyici bir şekilde gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Nazilli genelindeki okulların yıl boyunca yaptığı çalışmalar ve Nazilli Menderes Anadolu Lisesi’nde ÇEKA kapsamında yapılan Sıfır Atık Çanakkale Köşesi dekor ürünler, eşyalar ve resimlerden oluşan sergi protokol üyeleri ve davetlilerden büyük ilgi gördü.

ATIKLARDAN ÇANAKKALE KÖŞESİ

İlk olarak etkinlikte okul içinde yapılan Menderes öğrencilerinin ÇEKA projesi kapsamında yaptığı Sıfır Atık Çanakkale Köşesi protokol üyelerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Okul Müdürü Oktay Doğanlı, açılış sırasında projenin gerçekleşme aşamalarını davetlilerle anlattı. Müdür Doğanlı ayrıca, zor şartlar ve yokluk içerinde kazanılan Çanakkale Zaferinin, öğrencilerde Çanakkale ruhunu hissettireceği inancıyla yolculuğa çıktıklarını, Çanakkale Sıfır Atık Köşesinin her noktasında öğretmen ve öğrenci iş birliğinin Çanakkale ruhuna yakışan bir şekilde hazırlandığı konusunda protokole sunum yaptı. Daha sonra Kaymakam Arısoy ve beraberindekiler Çanakkale sıfır atık köşesinde danışman öğretmenlerden bilgi aldı.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Daha sonra ilçe genelinde bulunan okulların yıl boyu yaptığı sıfır atıklardan elde edilen ürünlerin olduğu serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy öğrencilerin yaptığı bu projelerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, atık ürünlerin değerlendirilmesine dikkat çekti. 52 okul, 156 öğrenci ve 104 projenin katılımıyla yapılan açılışa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkan vekili Esin Ülkü Beyazıt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek ve şube müdürleri, Nazilli Orman İşletme Müdürü Hüseyin Devrim Karasulu, ADÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET

Açılışta sergiye katkı sağlayan Fizik öğretmeni Meral Kaya’ya, projeye maddi destek veren Halil Orhun Canatan’a, okulun bahçesinin yeşillenmesi için fidan desteği veren Orman İşletme Müdürü Hüseyin Devrim Karasulu’ya , Küresel İklim Değişikliği ve Geleceğimiz konusunda öğrencilere konferans veren ADÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı’ya teşekkür plaketleri takdim edildi. Törende ayrıca okulun halk oyunları ekibi muhteşem bir oyun sergiledi.

Bakmadan Geçme