Nazilli ADD'den 8 Mart açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 'Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılının devlet ve millet olarak kadına saygıyı içselleştirdiğimiz bir yıl olmasını diliyor, çarenin yeniden Atatürk Cumhuriyeti olduğunu yineliyor, kadın yurttaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz' denildi.

Nazilli ADD'den 8 Mart açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ADD dernek binasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ADD Nazilli Şube Başkanı Feyzullah Erkut’un yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda dernek üyesi hazır bulundu. Açıklama öncesi Başkan Feyzullah Erkut, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“ÖZGÜRLÜKLERDEN EŞİT OLARAK YARARLANAMAMAKTADIRLAR”

Dernek adına açıklamayı emekli öğretmen Aytül Büyükçoban yaptı. Günün tarihçesi anlatılarak başlayan açıklamada, “Her ne kadar böyle özel bir günü kazanmış olsalar da, dünya kadınlarının toplumsal yaşamda özgür ve eşit birey olarak yer alma mücadelesi onlarca yıldır sürmektedir. Ulusal hukuklar ve uluslararası sözleşmelerde yapılan düzenlemelere karşın hâlâ dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlar, sosyal adalet, eşitlik, ekonomik gönenç başta olmak üzere temel insan hak ve özgürlüklerinden yazık ki, erkeklerle eşit olarak yararlanamamaktadır. Ülkemiz açısından daha acısı ise, kadınlarımızın yaşam haklarının da tehdit altında olmasıdır. Türk kadını, giderek artan biçimde insan hakları ihlalinin en ağır biçimi olan şiddetin her türüne maruz kalmakta, taciz edilmekte, her gün en az 3 kadın erkek cinayetleriyle ya da şüpheli ölümlerle hayatını kaybetmektedir. Öte yandan kadınlarımız yıllar içinde, sahip oldukları birçok hak ve kazanımlar ile başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere yasal güvencelerini de kaybetme gerçeği ile karşı karşıya kalmışlardır” ifadelerine yer verildi.

“ULUS OLARAK ÇOK AĞIR ÖDÜYORUZ”

Açıklamanın devamında, “Değişmez Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Bağımsızlık Savaşı'nı zafere ulaştırıp Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan hemen sonra birbiri ardına gerçekleştirdiği devrimlerle ulusumuza çağ atlatmış, bunu da 9 Mayıs 1935'de CHP'nin 4. kurultayını açış konuşmasındaki şu sözleriyle tarihe kaydetmiştir: ‘Uçurum kenarında yıkık bir ülke. Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar. Yıllarca süren savaş. Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni sosyete (toplum), yeni devlet ve bunları başarmak için arasız devrimler. Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşmanın, Cumhuriyetimiz 'in kuruluş ayarlarını terk etmenin, devletimizin hamurundaki namus mayasını eksiltmenin, akıl ve bilim yolunu reddetmenin bedelini başta kadınlarımız, ulus olarak çok ağır ödüyoruz. Ama ne yapılırsa yapılsın; ülkemizde ve dünyada çok güçlü ve örgütlü bir kadın dayanışması, direnci vardır. Bu dayanışma ve direnç, cinsiyetçi ön yargıları ve eşitsizlikleri aşmak konusunda dünden bugüne inançla ve inatla yoluna devam etmektedir, edecektir. 8 Mart sadece bir anma ve kutlama günü olarak değil, kadınlarımızın ülkemizde ve dünyada bulundukları yeri sorgulama fırsatı olarak da değerlendirilmelidir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılının devlet ve millet olarak kadına saygıyı içselleştirdiğimiz bir yıl olmasını diliyor, çarenin yeniden Atatürk Cumhuriyeti olduğunu yineliyor, kadın yurttaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Yaşasın tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye!” ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme