Nazilli'de 12 yıllık cinayetin üçüncü duruşması görüldü

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir evin bodrumunda üzerine beton dökülmüş halde cesedi bulunan Nesip Sürmeli davasının üçüncü duruşması görüldü. Üçüncü duruşmada da karar çıkmazken, maktulün oğulları 'Adalete olan inancımız azaldı.' şeklinde konuştu.

Nazilli'de 12 yıllık cinayetin üçüncü duruşması görüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli’de 12 yıl önce kaybolan Nesip Sürmeli’nin cesedi, kirada oturduğu evin bodrumunda üzerine beton dökülmüş şekilde bulundu. Nazilli Asayiş Büro Amirliği’nin gün yüzüne çıkarttığı cinayetin ardından yargılama süreci devam ederken, dosyanın üçüncü duruşması Nazilli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Nesip Sürmeli’nin oğulları U.S., ve Ö.S. ile önceki duruşmada serbest bırakılan ev sahibi kadın E.H.A. salonda hazır bulundu. Tutuklu yargılanan E.A. ile başka bir cinayetten hüküm giyen oğulları B.A. ve Z.B., SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı.

Öte yandan mahkeme dosyaya tanık olarak katılan B.A isimli polis memurunun ifadesini aldı. Sanık ve müşteki avukatlarının savunmalarının ardından savcılık E.A.’nın tutukluluk halinin devamına, E.H.A., B.A. ve Z.B.’nin adli kontrol ve yurt dışı yasağının sürdürülmesini talep etti.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”
Nesip Sürmeli’nin oğullarının avukatı dosyada 2 sanığın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Ö.S., E.H.A.’nın tutuklamasını talep ederek, “2’nci duruşmadaki kararınızdan sonra adalete inancım azaldı” dedi. Kardeşi U.S. ise “Babamın katilinin dışarıda gezmesi beni yaralıyor. E.H.A. tutuklansın. Elinizi vicdanınıza koyarak karar vermenizi istiyorum” ifadelerine yer verdi.

ÜÇÜNCÜ DURUŞMADA DA KARAR ÇIKMADI

Müdafi savunmalarının ardından mahkemeye karar için ara verildi. Mahkeme heyeti, E.H.A., B.A. ve Z.B.’nin adli kontrol ve yurt dışı yasağının sürdürülmesine, E.A.’nın tutukluluk halinin devamına ve Nesip Sürmeli’nin eşi G.A.’nın zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma 19 Temmuz tarihine ertelendi.

Bakmadan Geçme