Nazilli'de 5 Nisan Avukatlar günü kutlandı

Nazilli'de 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle, Baro Temsilciliği tarafından çelenk koyma töreni düzenlendi.

Nazilli'de 5 Nisan Avukatlar günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin ve çok sayıda meslektaşı, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
ÇOK SAYIDA AVUKAT KATILDI
Törene avukat olan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Baro temsilcisi Emel Şahin ve çok sayıda avukat katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Tören Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

DEPREMZEDE AVUKATLARI ANDI

'Baro'nun kuruluşunun 100. Yılında umutla, dirayetle, el birliğiyle, yeniden' diyerek konuşmasına başlayan Nazilli Baro temsilcisi Emel Şahin, “5 Nisan Avukatlar Günü’nde, deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımız ve 121 meslektaşımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Hayatlarını ve yakınlarını kaybeden; evleri, ofisleri yıkılan meslektaşlarımızı bir an bile unutmadan; enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz.”

“KARARLILIK İÇİNDE DEVAM EDECEĞİZ”

Mesleğin sorunlarını anlatan ve deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıları dile getiren Şahin, “Başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilinciyle; depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için TBB’ nin ve tüm Baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir.” dedi.

“UMUDU YENİDEN BÜYÜTECEĞİZ”

Adil bir ülkeyi yaratana kadar mücadele edeceklerini belirten Emel Şahin, “Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada; derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun, ulusumuza her seferinde düştüğü yerden kalkma kudreti verdiğinin bilinciyle; acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak; her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz. Hukukun üstün olduğu, tek bir yurttaşın adaletten yana endişesinin olmadığı, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış tüm temel hak ve özgürlüklere dair hükümlerin, tüm mahkemelerce koşulsuz ve eşit bir şekilde herkese uygulandığı, kanunu çiğneyen, yetimin hakkına el atan herkesin kanun önünde hesap verdiği adil bir ülkeyi yaratana kadar mücadele etme azmimizden hiçbir şey kaybetmeden aydınlık yarınlara doğru yürüyen, Cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı, vatanımızı namusumuz bilip, emanetine sadık evlatları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam eden, savunma makamında adalet mücadelesi veren, yurttaşların sesi ve nefesi olan Umudu yeniden büyüten tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü ve Baromuzun 100.yılı kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme