Nazilli'de ekipler orman yangınları için teyakkuzda

Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü, 2023 yangın sezonu hazırlıklarını tamamladı.Ülke genelinde havaların iyice ısınması ile yaz mevsimi adeta başladı. Türkiye'de yaz mevsimini en çok hisseden ve termometrelerde her sene rekor kıran Nazilli'de, artan sıcaklarla birlikte arazi yangınları başladı.

Nazilli'de ekipler orman yangınları için teyakkuzda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz dönemlerde çıkan orman yangınlarında başarılı mücadele veren ve Nazilli dahil olmak üzere çevresindeki 6 ilçeden de sorumlu Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü, bu sene olası felaketler için önlemini aldı. Son zamanlarda artan yağışlar sebebiyle, orman yangınlarının riskinin arttığı bölgede Nazilli Orman İşletme Müdürü Hüseyin Devrim Karasulu ekipler ile birlikte hazırlıklı olduklarını söyledi.

“BİLGİLENDİRMELERİMİZİ YAPTIK”

Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü olarak teyakkuzda beklediklerini ve köylerde dahil olmak üzere yaklaşık 202 adet orman bölgesinde çalışma yaptıklarını söyleyen Nazilli Orman İşletme Müdürü Hüseyin Devrim Karasulu, “ Müdürlüğümüz Nazilli dahil olmak üzere 7 ilçeden sorumlu. Buharkent, Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan, Yenipazar ve Sultanhisar’da ekiplerimizi konuçlandırdık. Orman yollarında ve yakınlarından yaklaşık 50 kilometrelik bir temizleme çalışması gerçekleştirdik. Yine yol kenarlarına ve orman girişlerine sigara izmariti atılmaması ve ateş yakılmaması konusunda uyarı levhalarımız dikildi. Olası bir orman yangınını önlemek için veya ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda özellikle köy okullarında, eğitim merkezlerinde ve çobanlarımıza eğitim verdik.” şeklinde konuştu.

EKİPMANLAR VE PERSONELLER HAZIR

Çıkacak olan olası bir yangında Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin 7/24 esasıyla hazırda beklediklerini aktaran Karasulu, “Nazilli olarak şu an 110 personel, 1 helikopter, 14 arozöz, 4 su tankeri, 8 ranger ve 1 dozer olarak hazırda beklemedeyiz.” ifadelerini kullanarak yangınsız bir sezon diledi.

Bakmadan Geçme