Nazilli'de gergin meclis

Nazilli Belediyesi Mart ayı meclisi 2'nci oturumunda Belediye binası yanında bulunan 17 katlı binanın 125 milyonluk prim borcuna karşılık SGK'ya devredilmesi maddesi, tartışma, atışma zaman zamanda büyük kavgaların gölgesinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Nazilli'de gergin meclis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Belediyesinin Mart ayı oturumunda komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri görüşüldükten bugün 2. Oturumda karara bağlandı. İlk gündem maddesi olan belediyenin 125 milyon SGK borcuna karşılık belediye binası yanında bulunan 17 katlı binanın devri görüşüldü. Millet İttifakının binanın devri yerine çıkacak olan yapılandırmadan yararlanılması istendi.

İYİ PARTİLİ TINAZ GELMEYEREK, BİNGÜL EVET OYUYLA DESTEK VERDİ

Özcan’ın AK Parti’ye transferi öncesinde Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten İYİ Partili Mustafa Tınaz, meclise gelmeyerek Millet İttifakının oylamada 1 eksik kalmasını sağladı. Devire ilişkin madde, bağımsız Meclis Üyesi Bülent Burmaoğlu, 14 Cumhur İttifakı ve Başkan Kürşat Engin Özcan’ın evet kararı verdi. Diğer taraftan İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Bingül de Millet İttifakı aksine maddeyi onayladı. Millet İttifakı’nın 14 red oyuna karşılık kabul edildi.

TANSİYON YÜKSELİNCE, SİNİRLER GERİLDİ

AK Partili Meclis Üyesi Ali Ertürk ile CHP’li Meclis Üyesi Mert Öreroğlu arAsında sert tartışma yaşandı. Plan Bütçe Komisyonu’nda AK Partili Meclis Üyeleri Bülent Sayar ve Esin Ülkü Beyazıt’ın şerh koydurduğu karar oy çokluğuyla kabul edildi. Meclisten çıkışta MHP İlçe Başkanı Hasan Eren’e, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, “3 isteğiniz de oldu hayırlı olsun” diyerek tepki gösterdi. Bu cümle üzerine sinirlenen MHP’li Hasan Eren, “Ne diyorsun sen sana ne oluyor? Ne hayırlı olsun” diyerek Kural’a bağırdı. Bunun üzerine MHP’li bir diğer Meclis Üyesi Hulki Karakaya ise, “Ne istemişiz söyle. Ayıp ama yaptığınız. Ne istemişiz kardeşim” ifadeleriyle Başkan Kural’a tepkisini koydu. Başkan Kürşat Engin Özcan ve diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı.
Tartışmalar arasında oy çokluğuyla geçen 17 katlı binanın SGK’ya devirinin ardından, komisyonlara gönderilen diğer maddeler oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

Bakmadan Geçme