Nazilli'de sebze fiyatıyla el yaktı

Bölgenin en büyük pazarı olan Perşembe Pazarında vatandaşlar sebze ve meyve fiyatları son 8 yılın rekorunu kırması sebebiyle sebze ve meyveleri sayıyla almaya başladı.

Nazilli'de sebze fiyatıyla el yaktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sebze ve meyvelerin son 8 yılın en yüksek fiyatlarında olması vatandaşın cebini yakıyor. Sağlıklı beslenmek için vatandaşın olmazsa olmazı, TÜİK verilerine göre şubat ayında taze sebzenin fiyatı aylık yüzde 18'den fazla arttı. Bu artışlardan sonra Nazilli Perşembe pazarında soğan 25-28, domates 15-25, biber 25-30, yeşillikler 5-10, enginar 25-30, fasulye 20, çağla 60, çilek 30, armut 20 liradan satıldı. Vatandaşlarda bu fiyatlar karşısında ürünlerde ihtiyacı kadar taneyle alarak ihtiyaçlarını görmeye başladı.

"PAHALILIK DEVAM EDECEK"

Nazilli Perşembe pazarında yıllardır sebze sattığını dile getiren pazarcı Aykut Çetin, müşterilerinin sayıyla domates, salatalık aldığını dile getirdi. Çetin devamında, “Sebze ve meyve fiyatların artması tezgahımıza olumsuz yansıdı. Önceki dönemlerde, 6 ton sebze satarken şuan 1 ton ancak satabiliyoruz. Müşteri şikayetçi, memnun değil. Önceden 2-3 kilo ürün alan müşteriler, şuan yarım kilo alıyor. Müşteriler biz de kabahati buluyor. Ancak bizim yapabileceğimiz bir şey olmuyor. Maliyetler pahalı olunca biz de tezgahlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Biz de bu durumdan memnun değiliz. Müşteri sayımız önceki döneme göre azaldı. Sebze meyve halinden almamamıza rağmen maliyet yüksek olduğu için fiyatta pahalı oluyor. Eğer sebze meyve halinden almış olsaydık 1 tondan da az satardık. Depremin fiyatlardaki etkisinin az olduğunu düşünüyorum çünkü depremden önceki dönemde de fiyatlar yüksekti. Yağışların bol olmasına rağmen maliyetler düşmezse fiyatlar da düşmez. Eğer düşürürsek çiftçi zarar eder. Maliyetler yüksek olduğu için ekim yapan çiftçiler de azaldı. Geçen seneye oranla bu sene fiyatlar 2 katı arttı. Geçen seneye kıyasla sebze ve meyve fiyatları yüzde 150 arttı. Çiftçi rahatlamadığı sürece pahalılık devam edecek" ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme