Nazilli SGK'da EYT yoğunluğu

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Nazilli İlçe Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu. Nazilli Belediyesi EYT'liler için çadır ve sandalye desteği yaparak yağmurdan korunmalarını sağladı.

Nazilli SGK'da EYT yoğunluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EYT Kanunu ile birlikte Nazilli’de SGK binaları önünde yoğunluklar başladı. Çok sayıda EYT’li vatandaşa hizmet vermeye başlayan kurumda, yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

“İLK DEFA BU KADAR ARTTI”

SGK Nazilli Merkez Müdürü Erdem Esentürk, yoğun bir süreç yaşadıklarını belirterek, “İlk etapta primleri ve sigortalılık süreleri tamam olup da yaşını bekleyenlerden EYT emeklilik başvuruları nedeniyle SGK'lar mart ayı boyunca yoğun bir süreç yaşayacaklar. Bu durum sigortalıların şartları tamamlandıkça gelecek aylarda da devam edecektir. Geçtiğimiz Cuma günü EYT kanunu resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlk gün vatandaşımızın bundan pek haberi olmamasına rağmen kurumumuza bin 150 kişi müracaat etmiş, bunların 689'u emeklilik talebinde bulunmuştur. Nazilli'mizde İlk etapta prim gününü tamamlayan yaklaşık 3 bin ilâ 5 bin arasında emekli olabilecek vatandaşımızın olduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenle ay sonuna kadar SGK Müdürlüğümüzde iş yoğunluğumuz giderek artacaktır. Bu hafta TBMM'ye borç yapılandırması kanunu da gelirse Bağ-Kur’lu olup da prim ve ihya borçlarını ödeyenlerle birlikte bu sayı 6-7 binleri bulabilecektir. Tabii ki bizim iş yoğunluğumuz SGK tarihinde ilk defa bu kadar artmış olacaktır. Bu süreçte emeklilik için müracaatta bulunacak vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını, personelimizden ise metanetli olmalarını bekliyoruz” dedi.

NAZİLLİ BELEDİYESİ’NDEN ÇADIR VE SANDALYE DESTEĞİ

Kurum hizmet binası önünde herhangi bir yağmur veya güneşten etkilenmemeleri için Nazilli Belediyesi tarafından çadır ve sandalye kurulumu da yapılarak emekli adaylarına başvuru sürecinde destek verildi.

Bakmadan Geçme