Nazillili aşçı, ekibiyle günde 10 bin depremzenin karnını doyurdu

Nazilli'de restoran ve gıda üretim sektöründe hizmet veren Ayşen Bakan, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası ekibiyle gönüllü olarak deprem bölgesine giderek 9 gün boyunca günde 10 bin kişilik yemek çıkarttı.

Nazillili aşçı, ekibiyle günde 10 bin depremzenin karnını doyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili vuran, 42 binden fazla vatandaşın ölümüne neden olan depremler büyük acı ve yıkıma sebep oldu. Depremden en büyük zararı gören yerlerden biri de Hatay’ın Arsuz ilçesi oldu. Herkes deprem bölgelerine yardım için seferber oldu. Nazilli’de 2017 yılından bu yana ev yemekleri üretimi yapan işletme sahibi Ayşen Bakan, depremin ardından 8 Şubat Çarşamba günü 2 usta ve 5 yardımcıdan oluşan ekibiyle birlikte Hatay’ın Arsuz ilçesine gitti. Tüm ekipmanı ve topladığı gıda malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine giden Bakan, 9 gün boyunca günde en az 10 bin kişilik sıcak yemek çıkararak depremzedelerin ve bölgede bulunan görevlilerin yemek ihtiyacını karşıladı.

“10 BİN KAP YEMEK ÇIKARDIK”

Herkesin kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Ayşe Bakan, “Oraya vardığımızda taş üstünde taş kalmamıştı. Yalnızca depremzedelere değil orada görev yapan arama kurtarma ekipleri, askerler, polisler, AFAD gönüllüleri de dahil günde en az 10 bin kap yemek çıkardık. Evlerini ve yakınlarını kaybeden yöre halkı da bize gönüllü olarak yardım ettiler. Cenaze evlerine ve köylere de yemek gönderdik. İnsanlar cenazelerini defnettikten sonra gelip bize yardım ediyorlardı. Orada kaldığımız 9 gün boyunca sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir tempoda çalıştık. Yemek malzemeleri konusunda herkes bize çok yardımcı oldu ve katkıda bulundu. Gerek kendi imkanlarımızla gerekse gelen yardım malzemeleriyle elimizden geldiği kadar depremzedelerin yanında olduk” dedi.

Bakmadan Geçme