NDH çalışanları, zeybek gösterisiyle büyüledi

Nazilli'de 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinlikleri kapsamında Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Devlet Hastanesi işbirliği ile hastane çalışanlarından oluşan Halk Oyunları Ekibi muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi.

NDH çalışanları, zeybek gösterisiyle büyüledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde kamu hastaneleri içerisinde ilk halk oyunları ekibi olan hastane unvanına sahip olan Nazilli Devlet Hastanesinin sağlık çalışanları HEM’de aldıkları halk oyunları kurslarında öğrendikleri Zeybek ve Teke Yöresi oyunları ile salondan büyük alkış aldı. Nazilli Devlet Hastanesi’nde görev yapan ortopedist Opr. Dr. Murat Muştu ve ekibinin zeybek gösterisi alkış yağmuruna tutuldu. Ardından türkülerden seçmeler bölümünde NDH personellerinden Dilşat Başkan ve ekibi sahne aldı. Gecede ayrıca emekli olan çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür sertifikası dağıtıldı.

Nazilli Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda yapılan etkinliğe Nazilli İlçe Sağlık Müdürü Şule Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Şube Müdürü Latif Akgün, NDH Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, Başhekim Yardımcıları, Nazilli HEM Müdürü Mustafa Savaş, Sağlık-Sen Aydın İl Başkanı Abdulbaki Karaer, hastane çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Etkinliğin kamu hastaneleri içerisinde ilk olma özelliği taşıyan Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi olduğunu ifade eden Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, “7 ay önce bir araya gelerek bir ilke imza atan arkadaşlarımız bilinçli bir şekilde çalışarak ekip olma başarısını göstermişlerdir. Halk oyunları topluluğumuz özelinde; birlikte hareket etmeyi içselleştirmiş, büyük ve güçlü bir ekip ile yol yürüyor olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Nazilli Devlet Hastanesi olarak; daha önce de başka örneklerle, inandığımızda ve istediğimizde çok güzel işler üretebileceğimizi ortaya koymuştuk. Bir arada yaşama, birlikte gülme, birlikte eğlenme ve birlikte öğrenme kültürünün tüm paydaşlarımız tarafından özümsenmesi anlamında; başta şahsım olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarım, bu tarz girişimlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Nitekim ulu önderimiz “Bir millet, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez” diyerek; bizlere bir olmanın, beraber olmanın ne denli önemli olduğunu ve bize güç katacağını ifade etmektedir. Ayrıca; bir şeyler üretebilmenin verdiği mutluluğun yanında, kişiler arası iletişime olumlu katkı sağlaması nedeniyle de bu tarz organizasyonların desteklenmesini değerli buluyoruz. Biz 1550 personelimizle Nazilli Devlet Hastanesi olarak büyük bir aileyiz, bu ailenin bir ferdi olmaktan çok mutlu olduğumu sizlerle paylaşmak isterim” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİZİM UMUDUMUZ”

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Mustafa Savaş, “NDH’de açtığımız çok değerli. Yıllarca okullarımızda açmış olduğumuz kurslarla çocuklarımızın eğitimlerine destek veriyorduk. Biz Nazilli’de sağlık çalışanlarına çok değer veriyoruz. Onlar bizim umudumuz. Nazilli Sağlık çalışanları için açmış olduğumuz kurslar bizim için çok değerli” dedi.

Etkinliğin sonunda emekli olan hastane personellerine ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Bakmadan Geçme