NTO Meclisi, 'deprem' başlığıyla toplandı

Nazilli Ticaret Odası Meclis Toplantısı, 12 meslek komitesinin başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

NTO Meclisi, 'deprem' başlığıyla toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonunda NTO Başkanı Nuri Arslan başkanlığında yapılan toplantıda; merkezi Kahramanmaraş olan deprem felaketi nedeniyle mağdur olan, evini ve işini kaybedip bölgemize gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, barınma sorunlarına kalıcı çözümler bulunması amacıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıdan önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tüm oda ve borsalar ile birlikte yaptığı istişare toplantısında alınan kararlara istinaden; NTO olarak bugüne kadar yapılan yardımlar değerlendirildi. Deprem bölgesi için TOBB tarafından ihalesi yapılacak konutların teknik sorumluluğu ve kontrolü TOKİ’de olacak. Konut projesiyle ilgili olarak NTO’nun deprem bölgesinde yapılacak konut seferberliğine üyelerinin desteği ile bütçe imkanları dahilinde katkı vermesi gerektiği ifade edildi.
Toplantıya katılan üyeler; gönüllülük esası dahilinde her komitenin yardımda bulunabileceğini belirtti. Pandemi dönemi ile akabinde gelen fiyat enflasyonu nedeniyle özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren üyelerin ekonomik anlamda çok zarar gördüğü ancak yine de depremden mağdur olanlara destek için herkesin üstüne düşen vazifeyi yapacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiği belirtildi.

NTO ESKİ HİZMET BİNASI, MİSAFİRHANE OLARAK HİZMET VERECEK

Deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan NTO Başkanı Arslan, “Çok büyük bir doğal afet yaşanmıştır. Deprem neticesinde, 10 ilimizde meydana gelen yıkım sonucunda meydana gelen maddi zararın çok büyük boyutta olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Bu ülkenin vatandaşları, meslek kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri olarak umutsuzluğa kapılmadan elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Yardım çalışmalarıyla bağlantılı olarak; bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerin önemli bir kısmı nitelikli eleman ile teknik eleman aradıklarını belirtip hatta vasıfsız dahi olsa çalışacak eleman bulamadıklarından şikayet etmektedir. Bu ihtiyaç doğrultusunda deprem mağdurlarına iş imkanı yaratılabilecek” ifadelerini kullandı.

3-4 AİLENİN BARINMASI SAĞLANACAK

Arslan, konuşmasının devamında; “Özellikle aileler için barınma ve konaklama ihtiyacının en önemli sorunlardan biri olduğunu ifade ederek sadece bu gün için değil gelecekte de ihtiyaç olması halinde tahsis edilmek üzere atıl durumda bulunan eski hizmet ofisinin misafirhane olarak kullanılabilecek. Asgari düzeyde yapılacak tadilattan sonra buranın ihtiyaç sahibi 3-4 aileyi barındırabilecek. Ayrıca 2. yarıyıl eğitim döneminde uzaktan eğitim vereceği açıklanan üniversiteler nedeniyle muhtemelen birçok özel öğrenci yurdunun boş kalacağı, boş kalan yurt odalarının ihtiyaç sahibi depremzedelere tahsis edilebileceği görüşünde olduğunu bunun için NTO’ya kayıtlı özel yurt işletmecileri ile beraber çalışmalar yapılacak” dedi.

Bakmadan Geçme