ÖRKOOP afet bölgesindeki depremzedelere desteğe gitti

Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ÖRKOOP), Adıyaman'a bir süt toplama tankeri ve bir personel göndererek depremden dolayı toplanamayan sütleri toplamaya başladı. Ekip normalleşme sürecine kadar bölgede kalacak.

ÖRKOOP afet bölgesindeki depremzedelere desteğe gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından şehirler büyük hasar ve yara aldı. Bu ilerden biri de Adıyaman oldu. Depremden dolayı süt sektörü de etkilenirken, büyük kayıplar yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ÖRKOOP) Adıyaman’a bir süt toplama tankeri ve bir personel görevlendirdi. ÖRKOOP, Adıyaman merkeze ve iki ilçesine bağlı mahallelerdeki üreticilerin sütlerini toplayarak Şanlıurfa’daki fabrikaya sevkiyatını sağlıyor.

“İKİ HAFTADIR ADIYAMAN’DAYIZ”

Adıyaman’da süt toplamaya yardımcı olduklarını ifade ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal, konuyla ilgili açıklamasında “Depremden sonra bölgedeki mandıraların yıkıldığını, sütlerin toplanamadığını öğrendik. Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nden gelen talep üzerine Adıyaman’a süt toplama tankeri ve bir personel gönderdik. Bir haftadır Adıyaman merkez ve iki ilçesine bağlı mahallelerden süt toplanmasına yardımcı oluyoruz. Normalleşme süreci başlayıncaya dek personelimiz orada kalacak” dedi.

Bakmadan Geçme