RETEK, Kuşadalı öğrencilere ders konusu oldu

Aydın'ın ilk geri dönüşüm fabrikası olan RETEK A.Ş, Kuşadalı öğrencilere ders konusu oldu. Sosyal Bilgiler dersi kapsamında fabrikayı gezen Kuşadası Naci Akdağlı Koleji İlkokul öğrencileri, geri dönüşümü yerinde öğrendi.

RETEK, Kuşadalı öğrencilere ders konusu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın’ın ilk geri dönüşüm fabrikası RETEK, Kuşadalı öğrencilere kapısını açtı. Öğretmenleri eşliğinde Kuşadası’ndan gelen Naci Akdağlı Okulları 3/A ve 3/B sınıfı öğrencilerini, fabrikanın kurucusu Makine Yüksek Mühendisi Polat Güven’in kızı Endüstri Mühendisi Tuğçe Güven karşıladı. Gezi öncesi öğrencilere fabrikanın kuruluş amacı ile geri dönüşüm konularında bilgilendiren Tuğçe Güven, daha sonra, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ YERİNDE ÖĞRENDİLER

Fabrikanın her noktasını ayrı ayrı gezerek kullanılmış atık malzemelerin tekrar geri nasıl kazandırıldığına ilişkin bilgiler alan öğrencilerin ders konusu hakkında açıklama yapan Okulun Sosyal Etkinlik Koordinatörü Aslı İlhan yaptığı açıklamada; ”Dersler doğrultusunda, kazanım konularında gerekli dersleri verdiğimiz öğrencilerimize, geri dönüşümün önemi, doğaya yapılan katliamlar konusunda bunlara nasıl katkılar sağlayabiliriz noktasında, bununla ilgili zaten ders esnasında gerekli bilgilendirme ve çalışmalar yapılıyor ancak bunu yerinde görerek incelemeleri , geri dönüşümün nasıl olduğunu, atılan bir kağıt parçasının aslında nelere mal olduğunu öğretmek bu konuda onların dikkatlerini çekerek farkındalık yaratmak için böyle bir gezi düzenledik, gayet verimli bir çalışma oldu”dedi.

Bakmadan Geçme